sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiGabriela Firea are plângere penală de la USR pentru Spitalul Gomoiu

Gabriela Firea are plângere penală de la USR pentru Spitalul Gomoiu

USR București a depus plângere penală împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, edilul fiind acuzat că, deși știa că la Spitalul Gomoiu s-au efectuat operațiuni și acte ilicite, a omis sesizarea organelor de urmărire penală așa cum prevede legea.

„Am depus, împreună cu USR București, la DNA, plângerea împotriva Gabrielei Firea. Sesizarea detaliază circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu. Deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului. Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea”, a declarat consilierul USR Ana Ciceala.

Potrivit ei, dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori.

Plângere penală pentru Gabriela Firea

„Plângerea penală împotriva Gabrielei Firea vine după ce săptămâna trecută ziarul Libertatea a dezvăluit că achizțiile făcute la construcția spitalului au fost masiv supraevaluate. Publicația a arătat că opt vase de toaletă instalate la spitalul de copii Gomoiu au fost plătite cu 2.858 de lei bucata, în timp ce au costat, de fapt, 272 de lei”, spun jurnaliștii G4Media.

Spitalul de copii Gomoiu a fost construit cu 48 de milioane de euro, ”dar experții angajați chiar de Primărie în procesul cu constructorul estimează furtul la peste 15 milioane de euro”, potrivit unor surse din Primărie, citate de Libertatea.

Din documente rezultă că Gabriela Firea a dat televiziunilor, radiourilor și site-urilor 5,2 milioane de lei în perioada 15 august – 15 noiembrie ca să promoveze realizarea unui spital unde Corpul de Control al Guvernului a descoperit o fraudă uriașă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate