duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiViorica Dăncilă este extrem de nemulțumită de Ana Birchall

Viorica Dăncilă este extrem de nemulțumită de Ana Birchall

Viorica Dăncilă este extrem de nemulțumită de Ana Birchall pentru că aceasta, din funcția de ministru al Justiției, a ales să facă ceea ce este corect cu privire la anumite decizii legate de justiție în loc să asculte ordinele venite de la partid. 

În principiu, Ana Birchall și-a atras dizgrația liderului PSD și implicit a PSD pentru că nu a continuat în justiție linia impusă de Liviu Dragnea înainte de a intra în pușcărie.  

Acum, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă spune că este o mare nemulţumire legată de atitudinea Anei Birchall ca ministru al Justiţiei, iar săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care se va discuta despre acest subiect.

„Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv în care vom avea o discuţie referitoare la doamna Ana Birchall”, a spus Viorica Dăncilă la Antena 3.

Liderul PSD a afirmat că a revocat-o din funcţie pe Ana Birchall, dar preşedintele Iohannis nu a a vrut să facă această revocare, iar după elogiile pe care i le-a adus a înţeles de ce.

Preşedintele PSD a afirmat că Birchall ar fi putut fi exclusă până acum din partid, dar în guvern erau deja mulţi miniştri lipsă şi multe acte normative trebuiau să treacă pe la Ministerul Justiţiei pentru avizare.

„Am căutat ca actele normative pe care mai aveam să le punem în aplicare totuşi să aibă avizul Ministerului Justiţiei şi din credinţa pe care am avut-o că este important pentru români să mai adopt actele normative, a trebuit să iau această decizie şi să nu punem în discuţie situaţia doamnei Birchall”, a menţionat Dăncilă. 

Ieri, la predarea mandatului de ministru al Justiției către Cătălin Predoiu, președintele Klaus Iohannis a lăudat-o pe Ana Birchall pentru că nu a cedat presiunilor venite din partid.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate