sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiTudorel Toader caută răspunsurile legate de Lazăr la ministerul Justiției

Tudorel Toader caută răspunsurile legate de Lazăr la ministerul Justiției

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu va pleca de la ministerul Justiției până nu va oferi toate răspunsurile în legătură cu dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, a declarat ministrul. 

„Astăzi nu plec de la Ministerul Justiţiei până nu ofer toate răspunsurile. Fac din nou un apel la dumneavoastră, probabil nu puteţi să-l respectaţi întru totul, de informare corectă a opiniei publice. Sigur nu am să mă refer la speculaţiile pe care le-aţi făcut de ce şi-a luat ministrul 4-5 zile de concediu. Dar nici nu pot să răspund la toate afirmaţiile din spaţiul public, pentru că, pur şi simplu, unii se bagă în vorbă. O anumită persoană explica ieri cum este cu mapa profesională. Păi, eu am vorbit tot timpul de dosarul de candidatură, nu de mapa profesională. Astăzi nu plec de la minister până nu răspund la toate întrebările”, a declarat ministrul Justiției. 

Declarațiile de astăzi ale lui Toader vin, după ce ieri, a postat pe pagina personală de Facebook că nu renunţă la procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr. 

„Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general. Este de observat şi abordarea diferită de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ‘nu este oportună politic/nu este oportună’, spre deosebire de cererea de revocare ‘este inadecvată’ !!! Mâine voi prezenta procedura şi graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public şi conţinutul dosarului de candidatură. Pentru a observa eventualele neconcordanţe, preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură. În mod normal, dosarele de la MJ, CSM şi Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!”, scria, ieri, Tudorel Toader. 

În timpul săptămânii trecute, Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. De asemenea, procurorul general a cerut zilele trecute Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM să i se elibereze o copie a „rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie”

Răspunsul de la CSM nu a întârziat să apară. „Urmare a adresei dumneavoastră (…), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (…) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră”, se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate