vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiUn guvern de tranziție după moțiunea de cenzură va fi susținut de...

Un guvern de tranziție după moțiunea de cenzură va fi susținut de liberali

După ce moţiunea de cenzură este adoptată de Parlament trebuie un guvern de tranziţie care să pregătească alegerile şi bugetul pe anul viitor, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Iași. 

Acesta a afirmat că aşteaptă implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie.

„Acum începe greul, fiindcă noi trebuie să resetăm, să reconstruim împreună România şi sunt dispus să conduc această muncă. Nu va fi uşor deloc, dar, dacă ar fi fost prea uşor, poate nici nu era nevoie de noi. Aşa este greu şi românii se aşteaptă ca noi să rezolvăm aceste probleme. Şi vă spun şi de ce este greu. Urmează moţiunea de cenzură, toţi din sală suntem de acord că trebuie să treacă şi mulţi alţii sunt alături de noi, după care însă cineva trebuie să îşi asume guvernarea României şi nu va fi un mandat lung, va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune aproape un mandat de tranziţie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Guvern de tranziție cu implicare 

Perioada de tranziție nu va fi una ușoară, așa că șeful statului se așteaptă de la liberali ca aceștia să se implice total. 

„Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor. Este foarte dificil, deja ministrul de Finanţe în funcţie a recunoscut ca a gafat. Deci trebuie foarte multe lucruri reparate, trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare şi, dragii mei, ca să ne fie tuturor foarte clar şi să vă fie foarte clar – eu aştept implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie”, a adăugat Klaus Iohannis. 

Președintele se așteaptă ca moțiunea să fie un succes, în condițile în care parlamentarii din opoziție nu au reușit sî adune la discuțiile despre data la care se va vota nici 200 de voturi. Pentru a trece moțiunea de cenzură va fi nevoie de 233 de voturi pentru.  

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate