marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiGuvernul își asumă răspunderea pentru modificările legilor Justiției

Guvernul își asumă răspunderea pentru modificările legilor Justiției

Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe un prim pachet legislativ, care cuprinde modificările la legile Justiţiei, abrogarea OUG 51/2019 şi legea plafoanelor bugetare a anunțat premierul Ludovic Orban. 

„Prima angajare a răspunderii este pentru un proiect de lege care va cuprinde modificările în două domenii şi va cuprinde legea plafoanelor bugetare. Prima angajare de răspundere va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile Justiţiei, privitoare la pensionarea anticipată a magistraţilor, privitoare la trecerea de la complete de doi la complete de trei şi prorogarea termenului de intrare în vigoare a măririi vechimii necesare pentru intrarea în magistratură de la 2 la 4 ani. Ne propunem ca anul viitor să abrogăm aceste prevederi, ele să nu mai existe, să nu ne pună în situaţia de a proroga pe final de an”, a declarat Orban.

Guvernul își asumă răspunderea pentru OUG 51/2019 și modificarea legilor Justiției

Odată cu prorogarea intrării în vigoare a celor trei termene din domeniul Justiţiei, va fi abrogată şi Ordonanţa 51/2019, pentru a se permite decontarea navetei şcolare.

„Trebuie să ştiţi că, la ora actuală, există localităţi în care copiii, din cauza faptului că nu îşi permit să plătească costul integral al biletului pentru transport, nu se duc la şcoală. Ordonanţa 51 a urmărit, după părerea mea, două scopuri perverse, şi anume: la presiunea baronilor judeţeni ai PSD, să nu mai fie nevoiţi să plătească costurile aferente transportului pentru naveta copiilor, prin desfiinţarea statutului de serviciu public al serviciului de transport intrajudeţean, şi, de asemenea, această ordonanţă prelungeşte licenţele de transport intrajudeţean cu încă patru ani, ignorând obligaţia de a licita traseele în transport intrajudeţean. La această şedinţă vom discuta într-o primă citire textul, nu o vom adopta, vă anunţ de acum că marţi convoc şedinţă de guvern, astfel încât să adoptăm şi să demarăm procedura de angajare a răspunderii marţi”, a menţionat premierul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate