duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiGuvernul Orban a fost învestit cu 240 de voturi

Guvernul Orban a fost învestit cu 240 de voturi

Guvernul Orban a fost învestit cu 240 de voturi, astăzi, de plenul reunit al Parlamentului, după ce, din totalul 465 de parlamentari, liberalii au reușit să strângă minimumul de parlamentari de care aveau nevoie pentru a trece votul.

„Parlamentul acordă votul de încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, minimum 233 voturi pentru. Ca urmare a faptului că 240 au votat pentru acordarea încrederii Guvernului, se constată că este în întrunită majoritatea pentru ca Parlamentul să acorde încredere programului de guvernare şi listei Guvernului Orban”, a declarat senatorul Silvia Dinică. 

Pe de altă parte, senatorul Alina Gorghiu a afirmat că parlamentul a acordat votul său de încredere Guvernului, programului şi listei Guvernului. 

Guvernul Orban a fost învestit cu 240 de voturi

De asemenea, premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că România are un guvern legitim care a obţinut votul Parlamentului, în ciuda boicotului penibil şi ruşinos făcut de PSD şi Pro România.

„România are un guvern legitim, care a obţinut votul de încredere al Parlamentului, în ciuda unui boicot penibil şi ruşinos făcut de două formaţiuni politice, fapt fără precedent în democraţia românească în ultimii 30 de ani. S-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru guvernul nostru” a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, după votul de învestitură.

Imediat după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc o şedinţă informală a Executivului la Palatul Victoria pentru stabilirea detaliilor acţiunii ulterioare, a precizat Ludovic Orban

„Suntem pregătiţi să începem în forţă activitatea. Vom avea un plan de instalare pe fiecare minister. De asemenea, vom stabili toate deciziile importante care trebuie luate să fie pregătite pentru şedinţa de Guvern şi pentru alte structuri organizatorice la nivel guvernamental care vor fi convocate în viitorul apropiat”, a spus Orban.

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate