miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă, după ce a fost demisă: O zi neagră pentru democrație

Dăncilă, după ce a fost demisă: O zi neagră pentru democrație

O zi neagră pentru democrație, așa a calificat ziua de astăzi Viorica Dăncilă după ce a fost dată afară de la Palatul Victoria în cel mai rușinos mod. 

Potrivit ei, s-a desăvârşit operaţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive de către preşedintele României, Klaus Iohannis. 

„Am asistat, astăzi, în Parlament la încununarea tuturor manevrelor şi jocurilor politice făcute de preşedintele Iohannis pentru preluarea puterii şi subordonarea Guvernului. Astăzi s-a desăvârşit această operaţiune ilegitimă de confiscare a puterii executive de către preşedintele României, această dorinţă oarbă de a-şi impune propriul Guvern pe care să-l poată comanda politic. Astăzi, este o zi neagră pentru democraţie, ziua în care preşedintele Iohannis, cel care a călcat Constituţia României în picioare şi a ignorat complet deciziile CCR, a reuşit să-şi impună locotenenţii la Palatul Victoria. Şi vorbim inclusiv de oameni propuşi la ministere-cheie, care au fost respinşi în mod ruşinos la audierile din comisiile de specialitate, oameni menţinuţi la aceste portofolii într-un dispreţ total faţă de instituţia Parlamentului”, a declarat Dăncilă.

Aceasta a afirmat că este o situaţie fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv, Klaus Iohannis, precum şi bătaia de joc a sa şi a Guvernului său faţă de instituţiile statului şi de lege.

„Avem un preşedinte anti-democraţie şi anti-Constituţie, dar cel mai grav este că avem un preşedinte care lucrează împotriva românilor”, a afirmat Dăncilă, la sediul central al PSD.

Aceasta îl aşteaptă pe şeful statului la o confruntare în faţa românilor să le spună acestora ce a făcut în acest mandat ratat. Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit de plenul reunit al Parlamentului, fiind înregistrate 240 de voturi pentru, din 240 exprimate. 

O zi neagră pentru democrație și pentru bunul simț 

Viorica Dăncilă a mai afirmat că încalcă protocolul diplomatic de predare a funcției spunând că nu va merge la Palatul Victoria pentru a-l primi pe noul premier, Ludovic Orban.

„Cred că domnul Iohannis i-a arătat deja drumul, i-a pus oameni care să îi arate direcţia, cum s-a întâmplat la Podişor, aşa că va nimeri Palatul Victoria. Nu e obligatoriu (să fie prezent fostul premier atunci când îşi preia atribuţiile noul prim-ministru – n.r.), am lăsat toate la zi, dacă va fi nevoie voi preda. Ştiu că am lăsat în acest moment toate lucrurile în ordine şi tot ce am putut face pentru români. Dacă este nevoie să merg şi să predau atunci voi merge”

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate