duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiTaxa pe lăcomie este o calamitate, crede președintele PLUS

Taxa pe lăcomie este o calamitate, crede președintele PLUS

Taxa pe lăcomie este o calamitate pentru sistemul financiar, este de părere fostul premier Dacian Cioloş.

„E final de drum pentru PSD. Ceea ce ştiam cu toţii şi a fost prevăzut de toţi analiştii financiari e pe cale să se petreacă. PSD a tras de bugetul de stat forţând toate limitele, iar acum încearcă să îl cârpească prin măsuri dezastruoase. Taxa pe lăcomie este o calamitate pentru sistemul financiar, care poate ajunge în colaps în orice moment. Nu vă lăsaţi induşi în eroare de numele taxei. Nu e nimic haiducesc în gestul PSD. Nu ia nimeni bani de la bogaţi ca să le dea săracilor”, spus Dacian Cioloș pe pagina personală de Facebook.

Potrivit lui, ceea ce se întâmplă în momentul de faţă este dinamitarea sistemului financiar, pur şi simplu, sub pretextul mincinos al unor măsuri populiste. Cioloș spune că, într-o ţară normală, sistemul financiar funcţionează după reguli predictibile, care permit sectorului privat să se dezvolte şi să facă profit astfel încât statul, ca reprezentant al cetăţenilor, să primească ceea ce i se cuvine de drept. 

„Nu şi la noi. Abuziv, inconstant şi incompetent, Guvernul PSD încearcă să îşi repare propriile gafe. Anul trecut au fost decapitalizate companiile de stat. Acum, sunt atacate companiile care creează locuri de muncă. Bursa de la Bucureşti este în cădere liberă. Atunci când dinamitezi sistemul bancar, distrugi echilibrul financiar şi pui în pericol întreaga economie. Crizele mondiale aşa încep. Cetăţenii României vor plăti cu vârf şi îndesat aceste greşeli uriaşe”, a mai spus Cioloș.

Președintele partidului PLUS spune că românii ar trebui să se pregătească pentru un 2019 haotic şi plin de crize.

„Plecarea PSD de la putere ne va costa enorm, pentru că în urma lor va rămâne un dezastru similar cu cel de la începutul anilor ’90. Vom avea de muncă ani buni pentru a îndrepta ceea ce strică aceşti oameni. Preţul va fi viitorul copiilor României. Cu cât vor sta mai puţin la putere, cu atât va fi mai bine. Există în PSD oameni iresponsabili care vor să se salveze cu preţul distrugerii acestei ţări”, a afirmat Dacian Cioloş. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate