vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiÎn remanierea guvernamentală, Tăriceanu vrea și el să spună ceva

În remanierea guvernamentală, Tăriceanu vrea și el să spună ceva

În remanierea guvernamentală, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, crede că are ceva de spus, astfel că, acesta a declarat că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă, dar numai după ce şefa Guvernului va finaliza evaluarea miniştrilor. 

„După ce doamna prim-ministru, în calitate de şef al Executivului, va face această evaluare, voi avea o discuţie cu domnia sa, pentru că ne interesează şi în calitate de partener, avem membri în Guvern, dar ne interesează ca această discuţie să o facem şi în calitate de participanţi în această coaliţie, în care responsabilităţile nu sunt strict delimitate între PSD şi ALDE. Avem o responsabilitate comună a bunei guvernări, deci vom discuta despre ansamblul concluziilor pe care domnia sa le va trage după ce va face evaluarea”, a declarat Tăriceanu.

Potrivit lui, această evaluare pe care Dăncilă o face poate va presupune inclusiv anumite măsuri de restructurare a formulei guvernamentale – cu alte cuvinte menţinerea numărului de miniştri sau nu, menţinerea numărului de secretari de stat sau nu, dar acest lucru trebuie făcut în primul rând de către primul-ministru.

„Sigur că pot oferi o părere cât de cât bazată pe ceea ce am realizat în perioadele de prim-ministru, ştiu ce presupune acţiunea guvernamentală, însă în momentul de faţă acest lucru nu l-am făcut şi aştept ca doamna prim-ministru să solicite această discuţie”, a spus Tăriceanu, la finalul unor şedinţe ale conducerii ALDE. El a menţionat că orice decizie va fi anunţată după discuţiile cu premierul. 

Remanierea începe în această săptămână

Săptămâna aceasta va începe o evaluare pe fiecare minister în parte şi, ulterior, la finalul analizei, se va decide care miniştri vor fi remaniaţi şi care vor rămâne în funcţie, a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

„Legat de remanierea guvernamentală, de săptămâna viitoare începem evaluarea pe fiecare minister în parte, astfel încât atunci când vom face o remaniere asta va fi raportată la măsurile din programul de guvernare, la activitatea fiecărui ministru, la modul în care a comunicat măsurile pe care le-a luat şi pe urmă vom vedea unde vom remania şi unde vom merge cu acelaşi ministru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate