sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiINML cercetează „cu celeritate” de 3 săptămâni. Cazul din Caracal bate pasul...

INML cercetează „cu celeritate” de 3 săptămâni. Cazul din Caracal bate pasul pe loc

În timp ce INML spune că cercetează „cu celeritate” de 3 săptămâni, cazul din Caracal bate pasul pe loc fără a se afla vreo informație concretă în cazul fetelor presupuse ucise sau dispărute.

Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti a precizat că în cazul de la Caracal se continuă cu celeritate activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete. 

În acest sens, se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, afirmă oficialii INML, pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare. 

„La acest moment, INML Mina Minovici Bucureşti, prin experţii săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activităţi specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Datele medico-legale conţinute în aceste rapoarte de expertiză au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii la dispoziţia organelor de justiţie”, arată INML. 

INML subliniază că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp. 

„Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale”, mai spun oficialii INML. 

Între timp, autoritățile care „cercetează” curtea presupusului criminal, Gheorghe Dincă, i-au fpcut curățenie în curte, au eliberat locul, pe motiv că vor să caute în gropile betonate. Totul pare muncă în zadar, pentru că de mai multe zile, ancheta bate pasul pe loc, iar fetele dispărute rămân de negăsit. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate