sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis blochează o a doua remaniere în câteva zile

Iohannis blochează o a doua remaniere în câteva zile

În acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri, iar o doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după 1 decembrie, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernmentală. „Nu va exista nicio schimbare de miniştri în această săptămână”, a declarat preşedintele.

Potrivit lui, o nouă propunere de remaniere guvernamentală nu este de bun augur, mai ales că în urma unei analize a constatat că în cei doi ani de guvernare PSD – ALDE au existat 70 de politicieni care au fost şi sunt miniştri.

„Aşa nu se poate guvern. E imposibil să schimbi miniştrii toată ziua bună ziua. Cum să funcţioneze un Guvern cu două remanieri într-o săptămână? Nu sunt de acord să contribui la oastfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel”, a declarat preşedintele.

Pe de altă parte, șeful PMP Eugen Tomac spune că în contextul remanierii guvernamentale din aceste zile, că mutarea unui om de la un minister la altul nu arată decât că se încearcă să se împace nişte grupări politice din interiorul Partidului Social Democrat. 

„Se caută ministere pentru oameni şi nu oameni pentru ministere, cu atât mai mult cu cât vedem, prin rectificarea bugetară propusă, că la Ministerul Transporturilor este un haos de nedescris. Mă mir de ce nu au revocat-o şi pe ministrul de la Fonduri Europene, în condiţiile în care se taie bani de la fondurile europene şi comisarul european al PSD spune că actualul Guvern a întrerupt orice dialog cu Bruxelles-ul în ce priveşte atragerea de resurse. Sunt oameni slabi, care nu au făcut nicio performanţă şi a muta un om de la un minister la altul nu arată decât că încearcă să împace nişte grupări politice din interiorul PSD, cu asta se ocupă, nicidecum nu îi preocupă priorităţile ţării, cum ar fi construcţia de autostrăzi pe care au abandonat-o total”, a afirmat Tomac. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate