marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiLege: Fără contracte cu statul pentru aleșii locali sau centrali

Lege: Fără contracte cu statul pentru aleșii locali sau centrali

Fără contracte cu statul pentru aleșii locali sau centrali, vrea deputatul liberal Florin Roman care propune ca toţi cei care candidează pentru o funcţie de primar, consilier local, consilier judeţean, preşedinte de consiliu judeţean, parlamentar, europarlamentar sau la preşedinţia României să depună o declaraţie pe propria răspundere că nu au şi că nu vor derula contracte cu statul pe perioada mandatului. 

„Am depus o propunere legislativă privind modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală. Prin acest proiect de lege modific patru legi – Legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor, Legea privind alegerea preşedintelui, Legea privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi Legea privind alegerile europarlamentare. Eu propun, prin această iniţiativă legislativă, ca toţi candidaţii care se înscriu în cursa pentru alegerile prezidenţiale, de deputat, senator, europarlamentar, consilier judeţean, consilier local, primar, preşedinte de consiliu judeţean, să completeze, la depunerea candidaturii, o declaraţie pe propria răspundere că nu are contracte cu statul şi că nu va încheia contracte cu statul pe perioada exercitării mandatului de ales”, a declarat Florin Roman. 

În prezent, orice candidat semnează pe proprie răspundere o declaraţie de acceptare a candidaturii, o declaraţie de avere, o declaraţie de interese şi o declaraţie că nu a colaborat cu Securitatea. 

„Propunerea este să intervină şi această declaraţie suplimentară, că nu derulează contracte cu statul. Motivul este unul foarte simplu: există suspiciunea că îţi foloseşti poziţia publică pentru a beneficia, prin firma la care eşti acţionar sau la care ai un interes, să derulezi afaceri cu statul. Eu cred că e un pas înainte spre normalizare, spre moralitate şi cred că orice om politic nu poate face afaceri cu statul. Alegi: ori faci politică, ori faci afaceri cu statul. Una cu alta nu merge. Poţi să faci cu privatul, nu e niciun fel de problemă, dar orice afaceri cu statul ridică mari semne de întrebare vizavi de folosirea funcţiei publice pe care o ai”, a mai spus liberalul.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate