marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiLegea „Big Brother” dă voie primarilor să pună, gratuit, camere pe stâlpii...

Legea „Big Brother” dă voie primarilor să pună, gratuit, camere pe stâlpii din localități

Legea „Big Brother” dă voie primarilor să pună, gratuit, camere pe stâlpii din localități, după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat astfel de proiect.

Proiectul de lege prevede că unităţile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public fără obligaţia de plată către proprietarul acestuia.

Proiectul modifică Legea 230/2006 a serviciului de iluminat public şi are ca obiect de reglementare includerea sistemelor de supraveghere video în definiţia ansamblurilor de elemente ce constituie sistemul de iluminat public, modificarea fiind necesară pentru facilitarea realizării unor investiţii care au ca scop creşterea gradului de siguranţă în cadrul unităţilor administrativ-teritoriale.

„Unităţile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public, cu obligaţia respectării prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, fără obligaţia de plată către proprietarul sistemului de iluminat public”, prevede proiectul.

Potrivit deputatul PSD Andrei Pop această modificare legislativă va oferi mai multă securitate cetăţenilor.

„Este o modificare simplă, dar foarte importantă pentru administraţiile locale. Unităţile administrativ-teritoriale vor avea dreptul de a monta echipamente video de supraveghere fără alte costuri către operatorul de iluminat public. Reducem birocraţia, înlăturăm costuri şi aducem o reparaţie morală pentru că această infrastructură asociată a fost cofinanţată sau finanţată sau cedată de către administraţiile locale. Sistemele de supraveghere video înseamnă mai multă securitate pentru cetăţeni”, a spus inițiatorul legii.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate