sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiLegea Educației: Propunerile UDMR sunt umilitoare pentru profesorii și elevii români

Legea Educației: Propunerile UDMR sunt umilitoare pentru profesorii și elevii români

Propunerile UDMR la Legea Educaţiei sunt umilitoare pentru profesorii, studenţii şi elevii de etnie română. Se instaurează discriminarea prin lege, a declarat deputatul liberal Marilen Pirtea. Declaraţiile reprezentanţilor UDMR cu privire la prevederile pe care aceştia le-ar dori incluse în următoarea lege a educaţiei sunt umilitoare pentru elevii, studenţii şi profesorii de etnie română, generând discriminare, nicidecum integrare şi egalitate de şanse, consideră deputatul Marilen Pirtea.

„Din start, vreau să spun că sunt, am fost şi voi fi mereu pentru respectarea drepturilor minorităţilor. Provin dintr-un mediu profund multietnic şi înţeleg nevoile acestora. Însă, ceea ce UDMR propune depăşeşte limita discursului privind drepturile minorităţilor şi aruncă dezbaterea într-o zonă a umilinţei, a discriminării inverse, a unui tratament profund inegal aplicat populaţiei majoritare”, consideră liberalul.

Propunerile UDMR includ prevederi pentru dublarea finanţării de bază per student

Deputatul face referire la solicitarea UDMR de a include prevederi pentru dublarea finanţării de bază per student pentru cei care studiază în limba unei minorităţi naţionale, cât şi dublarea costului standard per elev în localităţile sau cartierele „unde o comunitate se află în minoritate naţională, etnică sau lingvistică şi unităţile de învăţământ sau structurile acestora funcţionează în zone izolate lingvistic, geografic şi cu număr redus de elevi” – după cum arată informaţiile din spaţiul public.
Pirtea acuză UDMR că s-a molipsit de la social-democraţi şi a intrat în febra pomenilor electorale. „Dorinţa UDMR ca absolvenţii cu diplomă de bacalaureat să susţină fără nici o taxă examenul pentru obţinerea permisului auto este ilară. Nu are nicio relevanţă, angajează statul la o cheltuială inutilă. Ar trebui văzut cine de la vârful UDMR are şcoală auto. Poate aşa s-ar explica şi această absurditate”.
Potrivit lui, propunerile UDMR vor fi luate de urgenţă în dezbatere în Comisia de Educaţie a PNL, asigurând că liberalii nu vor accepta sub nicio o formă instaurarea discriminării prin lege. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate