joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiLegea pensiilor nu se va schimba. Majorarea de 40% rămâne valabilă

Legea pensiilor nu se va schimba. Majorarea de 40% rămâne valabilă

Legea pensiilor nu se va schimba, așa cum se preconiza recent, astfel că, majorarea de 40% a punctului de pensie, cu începere din 1 septembrie 2020 va rămâne în vigoare, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la România TV.

Toate drepturile de natură salarială ale angajaţilor din sistemul bugetar, dar şi drepturile de pensie acordate în baza actelor normative în vigoare vor fi menţinute.

„Din nou mă întorc la programul de guvernare şi acolo scrie foarte clar că plata drepturilor salariale legale în vigoare, precum şi a drepturilor de pensie este garantată conform dispoziţiilor legale în vigoare. Deci, da, răspunsul este categoric, aplicăm Legea pensiilor în formula actuală, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie. Întotdeauna am susţinut creşterea puterii de cumpărare, a veniturilor pentru toţi românii, fie că sunt în sistemul public, în sistemul de economie privată sau la pensie. Asta e o promisiune pe care am hotărât să o respectăm”, a afirmat Dancă.

Acesta a negat afirmațiile potrivi t cărora liberalii ar intenţiona să iniţieze un proiect de act normativ care să prevadă modificarea Legii pensiilor, astfel încât majorarea cu 40% a punctului de pensie să nu fie acordată. „Nu modificăm Legea pensiilor în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie”, a precizat Ionel Dancă.

Recent și purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, spunea că rolul Guvernului este acela de a găsi resursele pentru ca Legea pensiilor să fie aplicată aşa cum a fost ea votată de Parlament şi de a o îndrepta, dacă este nevoie.

„Întotdeauna când se iau măsuri de creştere a pensiilor, a salariului minim sau a unor categorii profesionale apar voci care contestă respectivele măsuri. Există, însă, o lege a pensiilor, iar ea trebuie aplicată, indiferent cine solicită ca majorarea pensiilor să se amâne! Rolul Guvernului este acela de a găsi resursele pentru ca legea pensiilor să fie aplicată aşa cum a fost ea votată de Parlament”, scria Varujan Vosganian, pe pagina sa de Facebook.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate