vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiLudovic Orban: Creșterea economică din acest an nu va depăși cu mult...

Ludovic Orban: Creșterea economică din acest an nu va depăși cu mult 4%

Creşterea economică din acest an nu va depăşi cu mult 4%, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.  

„Degeaba prognozele Comisiei Europene şi ale altor instituţii erau că o să fie o creştere economică de 4,1-4,2%, ei au băgat creştere economică de 5,5%. O să vedem cât va fi creşterea economică. Dar nu cred că va depăşi mult 4%. Cursul de schimb… Rata inflaţiei… iarăşi, o rată a inflaţiei mult subestimată. Toate lucrurile acestea, vă daţi seama, au generat venituri care nu existau, ca să poată să permită efectuarea unor cheltuieli care nu erau neapărat necesare”, a declarat premierul Realitatea Plus.

Ludovic Orban a mai spus că bugetul alcătuit de guvernarea social-democrată a fost construit pe „premise false”.

„Domnul ministrul Cîţu a explicat foarte clar că bugetul e construit pe premise false, mincinoase. Readuc aminte, ca toţi români să ştie: conform legii responsabilităţii fiscal-bugetare, există o răspunde a premierului şi a ministrului. Premierul şi ministrul Finanţelor aveau obligaţia să dea la prezentarea bugetului o declaraţie pe proprie răspundere privind veridicitatea datelor economice care stau la baza construcţiei bugetare”, a mai spus Orban.

Potrivit lui, cei doi au dat ordonanţă de urgenţă, ca să nu mai fie obligaţi să dea această declaraţie pe propria răspundere, adică să nu mai răspundă. Şi evident că au dat această ordonanţă pentru că au spus o grămadă de minciuni în construcţia bugetară, de la creşterea economică.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate