duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiSalariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%

Salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%

Salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a anunțat premierul Ludovic Orban, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

În cursul acestei săptămâni, vor fi definitivate propunerile pentru formula de calcul al salariului minim. „În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%”, a declarat liderul Executivului. 

Pe de altă parte, Mihai Fifor, nemulțumit de faptul că liberalii reușesc să mărească salariul minim în ciuda „fumigenelor” aruncate în spațiul public de către PSD în ultimele săptămâni, acesta îl atacă pe Orban. 

Salariul minim nu va crește, spune Fifor 

Potrivit secretarului general al PSD, premierul Ludovic Orban aruncă praf în ochii alegătorilor, înainte de votul din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, anunţând că ar putea creşte salariul minim.

„Orban aruncă praf în ochi alegătorilor înainte de ziua votului. Ne zice că ar putea creşte salariul minim…’Dacă şi cu Parcă se plimbau c-o barcă… Hai să fim serioşi! Domnule Sică, aveţi pâinea şi cuţitul în mână! Dacă într-adevăr voiaţi să creşteţi salariul minim, până acum proiectul de hotărâre de guvern ar fi trebuit să fie în dezbatere publică. Terminaţi cu manipularea asta ieftină, că nu mai sunteţi în Opoziţie. Acum ori livraţi, ori vă abţineţi! Cum să vă creadă lumea când aţi scris cu mânuţa voastră în programul vostru de guvernare că majorările din ultimii ani la salariul minim au fost exagerate?!”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook

Cei din PSD au mizat pe faptul că liberalii prin guvernul de tranziție condus de Orban nu vor reuși să repare nici o greșeală făcută intrenționat de social-democrați. Aceștia au spus de nenumărate ori, în spațiul public, că românii vor avea salariile și pensiile tăaite în momentul în care vor veni la putere liberalii. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate