vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiLudovic Orban nu își dă șanse propriului Guvern

Ludovic Orban nu își dă șanse propriului Guvern

Este foarte posibil ca nici primul, nici al doilea Guvern propus să nu fie susţinut de Parlament, iar atunci ar exista posibilitatea alegerilor anticipate, a declarat liderul liberalilor, premierul desemnat Ludovic Orban.

În ultimă instanţă, ca să fiu foarte sincer, PNL, eu, în calitate de preşedinte al PNL şi de premier desemnat, am arătat şi arăt totodată deschiderea spre dialog, prezint starea de fapt, toate argumentele pentru învestirea Guvernului, dar, în mod evident, deciziile le iau formaţiunile politice în organismele lor statutare. Am încredere că putem reuşi din prima învestirea Guvernului, dar, în mod evident, putem fi pregătiţi pentru orice altă situaţie. Iar a doua situaţie va presupune o abordare total diferită, pentru că vom ajunge la a doua învestire de Guvern, iar în cazul în care Guvernul nu va fi învestit de Parlament vom avea alegeri anticipate, adică ajungem la ceea ce am spus noi, ca primă preferinţă”, a declarat Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL.

Potrivit lui, în această perioadă liberalii vor trebui să suporte toate ilegalităţile, toate prostiile, toate deciziile aberante pe care le iau nişte rămăşiţe guvernamentale care au fost demise prin moţiune de cenzură.

„Iar cei care menţin aceşti oameni la putere, de fapt, sunt complici, sunt coresponsabili pentru ilegalităţile pe care le fac, pentru toate deciziile care antrenează consecinţe defavorabile pentru români”, a declarat Orban.

PNL va depune lista Guvernului şi programul de guvernare în termenul constituţional stabilit. 

„În prima rundă de negocieri am arătat deschidere şi am acceptat foarte multe propuneri pe care ni le-au formulat partenerii noştri. Astăzi nu cred că există vreun motiv serios ca vreunul dintre partenerii noştri să nu ia decizia de a susţine învestirea Guvernului condus de mine. Vom avea, începând de mâine, a doua rundă de discuţii. Deja am luat decizii în PNL pentru a facilita respectarea înţelegerilor pe care le-am avut cu partenerii noştri şi pentru a introduce în programul de guvernare elemente care ne-au fost solicitate de parteneri”, a mai spus Orban.

Orban a precizat că PNL susţine proiectele USR, precum alegerea primarilor în două tururi sau abrogarea recursului compensatoriu, dar a subliniat că adoptarea acestora nu depinde în exclusivitate de liberali.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate