Oficialii taximetriștilor sunt supărați că lumea e supărată pe serviciile lor proaste și preferă serviciile semi-clandestine ale anumitor aplicații de transport de peste hotare.
Astfel că, reprezentanții Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) se simt lezați de declaraţiile preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Acesta a spus că noile tehnologii din domeniul transportului de persoane în regim de taxi conduc la îmbunătăţirea calităţii vieţii consumatorilor. Cei din COTAR s-au aprins și mai tare pentru că arbitrul Concurenţei are derulare o investigaţie privind o posibilă încălcare a Legii concurenţei de COTAR şi membrii acesteia, prin coordonarea comportamentului concurenţial pe piaţa serviciului de transport public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov.
„Practic, Bogdan Chiriţoiu a declarat oficial că s-a răzbunat pe membrii COTAR care l-au atacat în urma acţiunilor care arată clar implicarea în susţinerea unor companii ce fac concurenţă neloială taximetriştilor şi încalcă toate legile în vigoare. COTAR cere în continuare demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei şi anchetarea acestuia în legatură cu implicarea în activităţile economice la care ar fi trebuit sa se raporteze cu totul diferit, din poziţia pe care o ocupă”, spun oficialii COTAR.
Mai mult, taximetriștii se bucură că Uber a primit o lovitură grea la Cluj, după o decizie a Curţii de Apel care le-a dat dreptate.
„Începând de săptămâna trecută, numărul şoferilor Uber este drastic scăzut, iar Uber poate lucra doar cu operatori de transport autorizaţi. E un mic pas înainte către normalitate, într-o ţară unde ar trebui să se respecte legea. Bogdan Chiriţoiu se încăpăţânează, însă, să susţină că „noile tehnologii din domeniul transportului de persoane în regim de taxi conduc la îmbunătăţirea calităţii vieţii consumatorilor” – idee progresistă care invită efectiv la încălcarea legii”, spun oficialii COTAR.