marți, aprilie 23, 2024
AcasăAdministrație publicăSenatul a aprobat pentru ca judecători CCR doar oameni susținuți de partide

Senatul a aprobat pentru ca judecători CCR doar oameni susținuți de partide

Trei dintre cei patru candidați înscriși pentru a fi judecători CCR au primit raport de admitere de la Comisia juridică din Senat.

Cei trei care au fost admiși sunt:

  • Cristian Deliorga – propus de PSD,
  • Cătălin Daniel Fenechiu – propus de PNL
  • Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban – propus de USR 

Pe de altă parte, Gheorghe Iancu a fost respins, pe motiv că acesta nu a fost susținut de nici un grup parlamentar. 

„În conformitate cu Hotărârea Biroului permanent al Senatului din data de 3.05.2019, în temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările şi modificările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României, până la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridică, de disciplină, imunităţi şi validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituţională a României, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD – Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL – Cătălin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR – Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban şi un candidat fără susţinerea vreunui grup parlamentar – Gheorghe Iancu”, a anunțat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc. 

Decizia referitoare la cel care va ocupa funcţia de judecător la CCR din partea Senatului va fi luată de plen. 

Totodată, ieri, Simina Tănăsescu a fost nominalizată de președintele României Klaus Iohannis pentru funcția de judecător CCR. Ea va avea un mandat de 9 ani, începând din data de 9 iunie 2019. Tănăsescu îl va înlocui pe Petre Lăzăroiu.

Aceasta a fost consilier prezidențial, dar înainte de acest job, Simina Tănăsescu a fost redactor şef al revistei Facultăţii de drept „Analele Universităţii din Bucureşti – seria Drept”, membru de drept în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca reprezentant al societăţii civile. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate