marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDoctorul Mircea Beuran va fi plasat în arest la domiciliu

Doctorul Mircea Beuran va fi plasat în arest la domiciliu

Doctorul Mircea Beuran va fi plasat în arest la domiciliu, a decis Tribunalul Bucureşti după ce instanța a respins cererea DNA de arestare preventivă. 

Chirurgul este cercetat într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Potrivit DNA, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF „Carol Davila”, a acceptat şi primit de la un medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză) suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Medicul este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Beuran, cercetat și în arest la domiciliu

Mai mult, se pare, potrivit anchetatorilor că, postul respectiv nu a fost scos la concurs. DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie. 

Pe atunci, deputatul USR Emanuel ungureanu afirma există multe suspiciuni în acest caz şi susţine că declaraţiile chirurgului Mircea Beuran sunt năucitoare.

„După declaraţiile năucitoare ale doctorului Beuran, care ne explica faptul că el nu a participat la intervenţia chirurgicală, dar ar fi semnat în fals că ar fi fost în sală de la primul până la ultimul moment operator, până la suspiciunea că pacienta ar fi fost, atenţie, alergică la iod, deşi în fişele de observaţie, în actele medico-legale oficiale nu există nicio probă care să ne conducă la ideea că s-au făcut testări la iod. Nu ştim dacă la intervenţia din 13 decembrie profesorul Beuran a fost în sală sau a coordonat prin telefon o echipă medicală, despre a cărei componenţă nu ştim nimic. Toate aceste întrebări sunt fără răspuns, pentru că cei care trebuiau scoşi vinovaţi de ce s-a întâmplat ar fi fost asistentele şi cei care erau în zona de îngrijire – brancardierii”, a mai spus Ungureanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate