miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiMizeriile făcute de PSD la Finanțe încep să iasă la iveală

Mizeriile făcute de PSD la Finanțe încep să iasă la iveală

Mizeriile făcute de PSD la Finanțe încep să iasă la iveală, iar acum social-democrații vor să depună moțiune simplă împotriva actualului ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, care-i acuză pe Eugen Teodorovici și Viorica Dăncilă că știau încă din martie că România va depăși ținta de deficit. 

Din acest motiv, ministrul de Finanțe actual i-a avertizat pe social democrați că va merge în Parlament cu toţi directorii din MFP şi ANAF.

„Vă anunţ o premieră în cazul moţiunii simple care mă vizează, la Senat. Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat cu fostul ministru şi cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august şi mai ales la elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenţi cu date şi documente oficiale care vor arăta: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit”, a scris Cîţu pe pagin sa de Facebook.

Ministrul va va susţine o conferinţă de presă înainte de moţiune, eveniment în cadrul căruia directorii din Finanţe vor prezenta datele reale cu documente. Să vedem atunci cine-i minte pe români. Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncilă şi Teodorovici”, încheie Cîţu.

Mizeriile făcute de PSD la Finanțe

Deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă ne se face nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4% din PIB. În aceeaşi zi, moneda naţională a atins un minim istoric în raport cu moneda unică europeană, cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4.7669 lei/euro.

În context, Florin Cîţu a precizat că mişcările pe cursul leu/euro de joi nu au fost foarte mari, în condiţiile care acestea depind foarte mult de contextul internaţional.

„A fost mişcare de câteva zile. Am văzut o depreciere a leului în câteva zile. Nu mi s-a părut o mişcare foarte mare astăzi (joi – n. r.), dar trebuie să ţinem cont de contextul internaţional. Totuşi, astăzi, au venit şi alte cifre proaste din economie. Economia creşte cu 3% versus 5,5%, investiţiile străine mai mici după nouă luni decât anul trecut, industria are deja trei trimestre pe negativ şi am putea spune că sectorul industrial este în recesiune. Deci, există şi alte elemente negative acolo, dar cursul ştiţi cum e moneda naţională, este cel mai bine să fie liberă”, a afirmat Cîţu în 14 noiembrie.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate