sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD votează pe repede-înainte modificările Codurilor penale

PSD votează pe repede-înainte modificările Codurilor penale

Puterea încearcă să treacă pe repede-înainte modificările Codurilor penale, astfel încât să îl poată scoate curat cât mai de curând pe liderul social-democraților, Liviu Dragnea. 

Astăzi s-au discutat în Comisia specială pe domeniul justiţiei condusă de Florin Iordache amendamentele, dar toate acestea s-au lăsat cu scântei și schimburi de replici destul de dure între PSD-ALDE și oficialii partidelor din Opoziție. 

Florin Iordache a cerut să fie respinse doar amendamentele care au fost declarate neconstituționale de către CCR, în timp ce Opoziția a cerut că toate discuțiile să fie amânate pentru a se putea accepta și amendamente noi. 

Toate propunerile Opoziţiei au fost respinse, fiind discutate modificările aduse Codului de procedură penală. 

Liberalii votează împotriva modificării Codurilor penale

PNL va vota împotriva modificării Codurilor penale, a anunțat liderul liberalilor, Ludovic Orban, așa cum era de așteptat. Acesta consideră o sfidare inacceptabilă acțiunea PSD de a trece pe repede înainte noi modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală. 

„Este o sfidare inacceptabilă trecerea pe repede înainte noi modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, în condiţiile în care delegaţia Comisiei de la Veneţia vine în România şi se ştie foarte clar că poziţiile exprimate de plenul Comisiei de la Veneţia reprezintă un punct de plecare pentru poziţiile care sunt adoptate de Comisia Europeană, poziţiile de la nivelul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi, de asemenea, a Grupului Statelor Împotriva Corupţiei”, a spus liberalul.

Potrivit lui, sfidarea la adresa delegaţiei de experţi a Comisiei de la Veneţia arată foarte clar că PSD – ALDE nu respectă şi nu intenţionează să respecte nicio recomandare a Comisiei de la Veneţia şi nicio recomandare din MCV. 

„Acest lucru care periclitează grav poziţia României la nivel european, riscând demararea unor proceduri de sancţionare a României din cauza sfidării sistematice şi a agresiunii permanente a coaliţiei majoritare împotriva independenţei justiţiei. Nu vom vota. Vom vota împotrivă. Deja suntem pregătiţi să atacăm la CCR atât modificările la Codul penal, cât şi modificările la Codul de procedură penală”, a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate