marți, iunie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăNicușor Dan: Cazul Constanda şi Parcul Bordei va ajunge pe mâna anchetatorilor

Nicușor Dan: Cazul Constanda şi Parcul Bordei va ajunge pe mâna anchetatorilor

Imediat după alegerile locale, instituţiile statului vor fi sesizate în cazul Constanda şi Parcul Bordei, a declarat deputatul independent Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei. 

„Urmează o şedinţă de Consiliu General în care primarul PSD şi echipa PSD vor să dea ultimele tunuri din acest mandat. Vreau să avertizez şi primarul PSD, şi echipa PSD că lucrurile nu o să rămână aşa, că imediat după alegeri o să facem o cercetare a ce s-a întâmplat şi vom sesiza instituţiile abilitate în special pe chestiunea Constanda şi pe chestiunea Parcului Bordei”, a anunţat Nicuşor Dan.

Cazul Constanda şi Parcul Bordei va ajunge pe mâna anchetatorilor

Primăria Capitalei era în faliment înainte să apară cazul Constanda şi a arătat că datoria în acest caz este undeva la 10-12% din datoria generală.

„Legat de cazul Constanda, somez primarul PSD să vină azi în faţa consilierilor generali şi a bucureştenilor şi să răspundă la trei întrebări: unu – care este datoria curentă a Primăriei Capitalei, datoria totală şi datoria defalcată, către cine sunt aceste datorii?; doi: care a fost înţelegerea cu Constanda în baza căreia i-a virat deja în conturi 17 milioane de euro?; şi trei: care este înţelegerea cu Constanda în baza căreia vine azi şi ne garantează că deşi terenul are o valoare – spune primăria – de 40 de milioane mai departe pentru datoria restantă de 60 de milioane de euro Constanda nu va ţine în continuare blocate conturile Primăriei Capitalei? În afara acestor informaţii ar fi absurd ca consilierii PNL şi USR-PLUS să voteze acest proiect de hotărâre”, a spus Nicuşor Dan.

Mai multe proiecte dubioase

Nicuşor Dan a susţinut că prin PUZ sector 2 dispar zeci de hectare de spaţiu verde.

„E ilegal să dispară spaţiile verzi. Dispar spaţiile verzi de pe malurile lacurilor”, a adăugat el. El a indicat că prin acest PUZ dispare un luciu de apă din zona unui club de noapte, care devine construibil”, a mai spus candidatul la Primăria București.

De asemenea, el a afirmat că prin PUZ sector 6 dispar zeci de hectare de spaţiu verde. Nicuşor Dan a susţinut că zona serelor din Prelungirea Ghencea devine spaţiu construibil.

Pe spaţiul verde de la Răzoare se prevede construirea de blocuri de 30 de etaje şi amplasarea parcărilor în afara ansamblurilor rezidenţiale.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate