sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAdministrație publicăNicușor Dan: PUZ Sector 3 a fost anulat definitiv. Ani de zile,...

Nicușor Dan: PUZ Sector 3 a fost anulat definitiv. Ani de zile, urbanismul din Bucureşti a neglijat interesul public şi legea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, arată într-o postare publicată, marţi, pe Facebook că PUZ Sector 3 a fost anulat definitiv printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti şi consideră că „urbanismul din Bucureşti a neglijat interesul public şi legea” mulţi ani.

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv PUZ Sector 3. În acest moment, PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6 sunt anulate definitiv, PUZ Sector 5 este anulat în prima instanţă, iar PUZ Sector 2 şi PUZ Sector 4 sunt contestate în instanţă (administraţia precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1). În martie 2019 am formulat plângere la DNA faţă de adoptarea PUZ Sector 3. În februarie 2021, la propunerea mea, Consiliul General a suspendat pentru un an executarea PUZ-urilor de sector”, spune Nicuşor Dan.

El adaugă că, în iunie 2021, a finalizat analiza de legalitate şi de oportunitate a PUZ-urilor de sector, a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii constatarea nelegalităţii şi prefectului Municipiului Bucureşti, atacarea în instanţă.

„Ani de zile, urbanismul din Bucureşti a neglijat interesul public şi legea. Consecinţele au fost dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”, mai spune Nicuşor Dan.

Edilul consideră că Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privaţi, iar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public.

„Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureştiului şi a unui dialog legitim între administraţie şi investitori”, mai arată Nicuşor Dan.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate