marți, august 16, 2022
AcasăAdministrație publicăA apărut noua variantă a programului de guvernare. Ce cuprinde aceasta

A apărut noua variantă a programului de guvernare. Ce cuprinde aceasta

Noua variantă a programului de guvernare al Cabinetului Orban cuprinde măsuri noi pentru o perioadă limitată de timp, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă. 

„În această nouă variantă a programului de guvernare sunt incluse măsuri noi pentru o perioadă limitată de timp care pot fi aplicate în 2020 pe diverse domenii şi au fost eliminate realizările înfăptuite în primele trei luni de guvernare”, a declarat Ionel Dancă.

La capitolul justiţie noul Executiv îşi propune finalizarea proiectului de lege pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi constituirea a două grupuri de lucru pentru modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale, în acord cu recomandările instituţiilor europene. La capitolul ordine şi siguranţă publică vor fi continuate măsurile de eficientizare a MAI pentru îmbunătăţirea activităţii Jandarmeriei şi a Poliţiei.

„Au fost adăugate măsuri noi pentru componenta de intervenţie în situaţii de urgenţă, în special în ceea ce priveşte componenta aeriană prin operaţionalizarea de noi puncte de operare aeriană în zonele montane şi demararea unui program de finanţare şi de înfiinţare a heliporturilor în mai multe locuri din ţară, în colaborare cu Ministerul Lucrărilor publice şi Administraţiei”, a spus Dancă.

Noul Executiv îşi asumă continuarea PNDL şi câteva obiective de investiţii prioritare în infrastructura de sănătate – finanţarea a 18 obiective contractate, în infrastructura de transport – pregătirea lucrărilor de modernizare a drumului judeţean Câmpina-Valea Doftanei-Săcele prin Compania Naţională de Investiţii, în infrastructura universitară – mai multe cămine studenţeşti şi alte obiective ce vor fi finanţate în acest an şi continuarea investiţiilor la peste 25 de săli de sport, bazine noi şi complexuri sportive. De asemenea, se continuă și finanţarea lucrărilor la Cazinoul Constanţa, un obiectiv deja început.

Ce mai cuprinde noua variantă a programului de guvernare

Obiectivul principal pentru perioada următoare este, în domeniul finanţelor publice, încheierea exerciţiului financiar pentru 2020 fără depăşirea ţintei de deficit de 3,6% din PIB şi menţinerea obiectivului de reducere a acestuia sub 3% din PIB în trei ani de zile. noulGuvern își mai propune să sprijine îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru stimularea investiţiilor în zona off shore şi dezvoltarea capacităţilor unde statul este acţionar în sectorul energetic.

Guvernul Ludovic al II-lea își propune să facă, în domeniul transporturilor şi al infrastructurii, toate demersurile pentru avansarea lucrărilor pe drumul expres Craiova-Piteşti şi va grăbi realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti. Sunt prevăzute şi mai multe obiective de investiţii pentru variante ocolitoare de transport rutier şi feroviar. El a spus că ajutorul financiar acordat Tarom urmează să fie implementat la nivelul companiei şi să fie notificată Comisia Europeană.

La comunicații, Guvernul vrea crearea condiţiilor optime pentru desfăşurarea licitaţiei pentru spectrele 5G în acord cu condiţiile prevăzute în memorandumul pentru combaterea riscurilor de securitate cibernetică semnat la Washington.

„După înfiinţarea Autorităţii pentru digitalizarea României, în perioada următoare urmează adoptarea mai multor măsuri pentru operaţionalizarea acestei autorităţi, astfel încât să fie creată capacitatea de implementare a strategiei şi politicilor guvernamentale în domeniul IT&C”, a spus Ionel Dancă. 

de asemenea, pe fonduri europene, se are în vedere pregătirea proiectelor pentru următorul exerciţiu financiar 2021-2027 şi adoptarea unor soluţii pentru a se evita riscul de dezangajare a unor fonduri europene din actualul exerciţiu financiar. Ionel Dancă a menţionat că vor fi lansate noi apeluri de proiecte în cadrul Programului operaţional capital uman care vizează dezvoltarea serviciilor de after-school sau sprijinirea programului Tech Nation.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate