marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiNoul program de guvernare al coaliţiei ar putea fi gata în câteva...

Noul program de guvernare al coaliţiei ar putea fi gata în câteva zile

Noul program de guvernare al coaliţiei PNL – USR PLUS – UDMR ar putea fi gata în câteva zile, dar totul contează acesta depinde de cât de multă presiune pun liderii pe cei care negociazăa declarat europarlamentarul USR Cristian Ghinea.

„Am făcut un apel la colegii din toate partidele să încheiem mai repede, azi ne vom împărţi pe grupuri de lucru pe sectoriale şi sper să avem în câteva zile şi programul gata. Depinde cât de multă presiune pun liderii pe noi, eu sunt de acea parte a dezbaterii care spune că trebuie să stăm mult, să lucrăm să ne înţelegem de acum. Vrem să fie un program foarte concret, cu chestiuni foarte clare – HG-uri, legi -, astfel încât să avem tot parcursul coaliţiei înainte, să ştim ce avem de făcut, să nu apară supărări după aia”, a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit lui, acest palier de discuţii merge mai greu pentru că viziunile asupra rolului statului în economie sunt diferite.

„E şi o perioadă de tatonare în care ne obişnuim unii cu alţii, sunt şi idei destul de diferite în care nu aş vrea să intru pentru că am promis să nu vorbim pe conţinutul propriu-zis, dar până la urmă sunt viziuni diferite asupra rolului statului în economie, a modului în care putem să împărţim ceea ce vom avea din resursele naturale şi alte chestiuni care sunt de substanţă şi eu mă bucur că la acest nivel politic se discută chestiuni de politici foarte concrete”, a mai spus oficialul USR PLUS.

Printre cele mai aprinse subiecte de negociere se află reforma administraţiei şi pe cel care vizează reforma electorală.

„Reforma administraţiei, reforma electorală. N-aş spune că am trecut pârleazul, aş spune că este şi mai multă presiune pe noi să închidem rapid capitole importante”, a conchis Ghinea.

Declarațiile reprezentantului USR PLUS vin la câteva ore după ce liderii celor trei partide au anunțat structura noului Guvern.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate