vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiOrban vrea guvern cu 16 ministere și va încerca să repare răul...

Orban vrea guvern cu 16 ministere și va încerca să repare răul făcut de PSD

Un guvern cu 15, maximum 16 ministere înseamnă şi o restrângere a numărului de agenţii, autorităţi şi secretari de stat, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban. 

„Ne dorim un guvern european, un guvern normal, în care să nu înfiinţezi ministere pentru că ai de promovat nişte politruci de la partid. Ministerele trebuie să asigure o coordonare a politicilor publice din domenii foarte clare, unitare, coerente şi din acest motiv este normal că îţi trebuie 15 maximum 16 ministere, asta înseamnă şi o restrângere a numărului de agenţii, autorităţi care există şi o restrângere automată a numărului de secretari de stat”, a afirmat Orban.

Potrivit lui, ar trebui să existe mult mai puţini secretari de stat faţă de cei din prezent și mai mult, liberalii vor avea consultări cu toate formaţiunile care au susţinut moţiunea de cenzură pe tema votării viitorului Executiv.

„Vom purta consultări cu toate formaţiunile politice cu care am colaborat atât de bine în asigurarea succesului moţiunii de cenzură, după un calendar pe care încă nu l-am definitivat, dar care în curând va fi definitivat. Astăzi, în Biroul Executiv, am hotărât echipa de negociere, atât echipa de negociere la nivel instituţional, atât echipa de negociere la nivelul fiecărei Camere a Parlamentului”, a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Vor exista negocieri instituţionale, dar şi individuale şi cu parlamentari independenţi, din grupul minorităţilor şi din PSD.

„Am colaborat pentru moţiunea de cenzură. Sunt convins că vom avea discuţii benefice cu toate formaţiunile politice pentru susţinerea unei variante benefice pentru România. Normal că nu poţi să incluzi în programul de guvernare lucruri care pot să determine anumite formaţiuni să nu te voteze”, a spus Orban.

Liberaliisusțin ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, existând un proiect legislativ al liberalilor în acest sens. De asemenea, Orban a menţionat că PNL a înaintat în Parlament un proiect de lege pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi. În privința recursului compensatoriu, PNL a înaintat un proiect de lege de abrogare a acestor prevederi. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate