sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiOrdin ministerial: Cum trebuie să se prezinte școlile și cum trebuie să...

Ordin ministerial: Cum trebuie să se prezinte școlile și cum trebuie să se comporte elevii

Un ordin ministerial ce ar urma sa intre în vigoare zilele viitoare ne spune cum trebuie să se prezinte școlile și cum trebuie să se comporte elevii, după redeschiderea școlilor.

Astfel că, în unităţile de învăţământ trebuie să se asigure trasee prestabilite de intrare, de deplasare şi de părăsire, demarcate cu benzi vizibile, facilitând păstrarea unei distanţe corespunzătoare între persoane, se arată într-un draft de ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Viitorul ordin mai stipulează că la intrarea în şcoală şi pe coridoare, precum şi la intrarea în fiecare clasă vor fi aşezate dispensere/flacoane cu soluţie dezinfectantă pentru mâini.

„Sala de clasă va fi amenajată astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică de 1 metru între elevi. Dacă configuraţia sălii de clasă (suprafaţă, mobilier etc) nu permite distanţarea fizică de 1 metru, atunci spaţiul va fi organizat astfel încât să se asigure distanţa maxim posibilă între elevi. Deplasarea elevilor în interiorul instituţiei trebuie limitată prin alocarea aceleiaşi săli unei clase de elevi, iar profesorii vor schimba sala de predare”, se arată în draft.

De la cum trebuie să se prezinte școlile la cum trebuie să se comporte elevii

De asemenea, este interzis schimbul de obiecte personale.

Clasele vor fi aerisite înainte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de minimum 30 minute, apoi în timpul pauzelor minimum 10 minute şi la finalul zilei, ţinând cont de temperatura exterioară.

Elevii şi personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască în permanenţă, atunci când se află în incinta unităţii de învăţământ.

Accesul şi fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea în instituţia de învăţământ de către persoane desemnate. Este recomandată intrarea prin mai multe căi de acces pentru a reduce fluxul de elevi.

„Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unităţii de învăţământ (părinţi, alţi însoţitori etc.) va fi interzis în afara cazurilor excepţionale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ”, mai prevede proiectul.

La organizarea activităţilor şi în timpul pauzelor trebuie evitată formarea de grupuri de elevi din clase diferite.

Elevii vor fi supravegheaţi pe toată durata pauzelor de către cadre didactice sau alte categorii de personal, pentru menţinerea distanţării fizice.

Totodată, elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi şi nu vor schimba între ei obiecte de folosinţă personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.).

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate