joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiTomac: UE ar putea da 1,6 trilioane euro pentru a repara pagubele...

Tomac: UE ar putea da 1,6 trilioane euro pentru a repara pagubele economice produse de coronavirus

Uniunea Europeană ar putea aloca 10% din Produsul Intern Brut (PIB), adică 1,6 trilioane de euro, pentru a repara pagubele economice produse de coronavirus, declară preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

„Pachetul de relansare economică, care este pregătit în prezent pentru a ajuta Uniunea Europeană să îşi revină după pandemia de coronavirus, s-ar putea ridica la aproximativ 1.600 miliarde de euro, echivalent cu aproape 10% din PIB-ul UE”, scrie pe Facebook preşedintele PMP.

Obiectivul este acela de a ajuta IMM-urile afectate de criza sanitară prin subvenţii, în contextul în care toate statele membre ar trebui să beneficieze de acces egal la finanţare şi credit.

După ce Spania, Italia şi Franţa au cerut finanţări pentru repornirea economiilor blocului european şi pentru a preveni declinul ţărilor grav afectate în faţa celor care au fost mai pregătite pentru criză, Germania şi-a arătat disponibilitatea de a participa la reacţia de solidaritate a UE, menţionând că un astfel de fond de revenire trebuie să fie unul temporar, subliniază Tomac.

Săptămâna trecută, în plenul Parlamentul European, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat din nou pentru un Plan Marshall de redresare a Europei, bazat pe bugetul multianual european, care va acţiona precum „nava-mamă a acestei relansări” şi în cadrul căreia „piaţa unică şi politică de coeziune sunt două feţe ale aceleiaşi monede”.

Acest plan de relansare economică a UE urmează să fie discutat mâine de şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, conform liderului PMP.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate