marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiPlângere penală pentru mușamalizarea cazului femeii care a murit arsă la Spitalul...

Plângere penală pentru mușamalizarea cazului femeii care a murit arsă la Spitalul Floreasca

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus plângere penală la Parchetul General, în care solicită procurorilor să cerceteze dacă personalul medical care a intervenit în cazul pacientei arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca a săvârşit infracţiunile de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual.

„În primul rând, comunicatul preşedintelui Colegiului Medicilor este o ruşine şi este o sfidare la adresa victimei şi a familiei acesteia, care a fost informată despre incidentul din sală ca fiind un incident minor. Să arzi o pacientă pe o suprafaţă de 40 la sută din corp, pentru doctorul Beuran a însemnat un incident minor. Motivul pentru care am venit la Pachetul General este unul foarte clar, acela de a cere procurorilor să stabilească cu certitudine dacă personalul medical din Spitalul Floreasca care a participat sau a coordonat operaţia, vorbim de două intervenţii chirurgicale din 13 şi 22 decembrie, a comis înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual”, a declarat deputatul la intrarea în sediul Parchetului General.

Plângere penală pentru cadrele din Spitalul Floreasca

Potrivit deputatului, există multe suspiciuni în acest caz şi susţine că declaraţiile chirurgului Mircea Beuran sunt năucitoare.

„După declaraţiile năucitoare ale doctorului Beuran, care ne explica faptul că el nu a participat la intervenţia chirurgicală, dar ar fi semnat în fals că ar fi fost în sală de la primul până la ultimul moment operator, până la suspiciunea că pacienta ar fi fost, atenţie, alergică la iod, deşi în fişele de observaţie, în actele medico-legale oficiale nu există nicio probă care să ne conducă la ideea că s-au făcut testări la iod. Nu ştim dacă la intervenţia din 13 decembrie profesorul Beuran a fost în sală sau a coordonat prin telefon o echipă medicală, despre a cărei componenţă nu ştim nimic. Toate aceste întrebări sunt fără răspuns, pentru că cei care trebuiau scoşi vinovaţi de ce s-a întâmplat ar fi fost asistentele şi cei care erau în zona de îngrijire – brancardierii”, a mai spus Ungureanu.

Acesta este de părere că se încearcă muşamalizarea acestui caz, pentru ca vina să fie dată pe asistentele medicale.

„Cu certitudine s-a încercat muşamalizarea acestei nenorociri, din mai multe elemente. În primul rând, singura anchetă administrativă, din 22 decembrie, a fost cea declanşată de doctorul Neagoe, managerul Spitalului Floreasca. În mod ciudat, în acea zi, declaraţiile se iau doar de la personalul auxiliar şi mediu. Nu este audiat absolut niciun medic. În 27 decembrie, Ministerul Sănătăţii trimite un inspector al Inspecţiei Sanitare de Stat care nu audiază niciun medic care a fost în sala de operaţie, nu mai audiază pe nimeni, ci preia în raportul său declaraţiile date în data de 22 decembrie de personalul auxiliar. Tot terenul a fost şi este pregătit până astăzi să se dea vina pe asistente, pe infirmiere”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate