joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiPMP vrea ca pactul politic al lui Iohannis să fie extins la...

PMP vrea ca pactul politic al lui Iohannis să fie extins la sănătate, educație și infrastructură

PMP vrea ca pactul politic al lui Iohannis să fie extins la sănătate, educație și infrastructură, mai ales că acesta prevedea consolidarea parcursului european al României. 

Acordul naţional pentru consolidarea parcursului european al României nu ar trebui să se limiteze însă la obţinerea consensului politic pentru rezolvarea urgenţelor ce ţin de ataşamentul nostru faţă de statul de drept, ci ar trebui să cuprindă şi alte obiective care, în opinia noastră, sunt la fel de importante pentru români ca şi Justiţia. PMP susţine că acordul trebuie să aibă în vedere şi nevoia de a oferi românilor o perspectivă europeană în ceea ce priveşte calitatea vieţii pe următoarele priorităţi: continuarea proiectelor mari de infrastructură (cum ar fi construcţia de autostrăzi); asigurarea unui sistem de sănătate de calitate; nu în ultimul rând, asigurarea unui sistem de educaţie performant, care să le ofere şanse tuturor copiilor şi tinerilor într-o Europă unită”, spun oficialii PMP.

De asemenea, PMP doreşte ca rezultatul referendumului din 26 mai să fie transpus „cât mai rapid în lege”, ţinându-se însă cont şi de opţiunea categorică a românilor exprimată la referendumul din 2009, de reducere la 300 a numărului de parlamentari. 

„Credem că instituţia referendumului nu poate fi aplicată selectiv şi că voinţa cetăţenilor trebuie respectată. Marea majoritate a partidelor sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementat aşa cum a votat poporul, că trebuie consolidat parcursul european al României. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană”, mai spune PMP. 

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că invită partidele parlamentare să semneze un acord naţional pentru România europeană. 

Ieri, PSD a anunțat că este de acord cu pactul politici inițiat de Iohhanis, dar vin cu o serie de amendamente pe care ar dori să le aplice respectivului pact care ar urma să arate Europei că România este cu adevărat o țară pro-europeană. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate