miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPMP vrea măsuri mai severe pentru oprirea noului coronavirus

PMP vrea măsuri mai severe pentru oprirea noului coronavirus

Autorităţile române ar trebui să ia măsuri mai severe pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, este de părere liderul PMP, Eugen Tomac. 

Printre măsurile cerute de liderul PMP se numără, restricţionarea părăsirii domiciliului de către persoanele de peste 65 de ani, închiderea restaurantelor şi cafenelelor sau restricţionarea transportului în comun la nivel naţional.

„Suntem astăzi în acest punct pentru că nimeni nu a putut estima viteza de răspândire a coronavirusului, cu un impact nimicitor pentru state întregi. A trata această situaţie cu tradiţionalul mie nu mi se poate întâmpla este profund greşit. Aşa a crezut şi Italia şi a continuat să primească valuri de turişti din China. Nu a luat măsurile necesare încă din prima clipă, deşi încă în ianuarie apăruseră primele cazuri de turişti chinezi internaţi cu coronavirus în spitalele italiene”, a declarat Tomac pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, magazinele alimentare ar trebui să funcţioneze conform unui program prelungit pentru a le oferi cetăţenilor confortul psihologic că au acces la produse pe perioada crizei. El propune ca în comune şi oraşe programul magazinelor să fie 7,00 – 22,00, iar în municipii cu peste 50.000 de locuitori acestea să fie deschise non-stop.

„Pentru situaţiile în care telemunca nu se poate aplica, să se respecte distanţa de minimum doi metri între persoanele aflate în acelaşi spaţiu. Toate birourile şi spaţiile unde se desfăşoară activitate lucrativă să fie dezinfectate riguros. Guvernul să achiziţioneze din fondul de rezervă substanţe dezinfectante pe care să le ofere tuturor cetăţenilor pentru a igieniza fiecare apartament şi gospodărie, iar primăriile să sigure distribuirea în cel mai scurt timp”, spune liderul PMP. 

Acesta mai vrea și să fie închise toate spaţiile comerciale, restaurantele şi cafenelele şi restricţionarea transportului în comun la nivel naţional. Poliţia, Jandarmeria şi Armata ar trebui să supravegheze domiciliul celor aflaţi în carantină sau izolare.

„Nimic nu este prea mult atunci când punem în balanţă viaţa a mii de oameni nevinovaţi. Nu vreau să induc panica, dar văd cum se schimbă o ţară puternică de la o ora la alta din cauza acestei pandemii. Unele dintre măsurile menţionate sunt deja aplicate în SUA şi nimeni nu acuză încălcarea drepturilor”, subliniază Tomac. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate