miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiStare de urgență 2020: De azi, se închid toate restaurantele, barurile și...

Stare de urgență 2020: De azi, se închid toate restaurantele, barurile și cafenelele

De astăzi de la orele 18.00 se vor suspenda toate activitățile de servire şi consum de produse alimentare şi produse alcoolice şi nealcoolice la restaurante, cafenele şi hoteluri, a anunțat ieri noapte ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Potrivit acestuia, este permisă organizarea acestor unităţi pentru comercializarea produselor care nu presupun rămânerea clienţilor în interiorul unităţii. El a enumerat mai multe măsuri luate de Grupul de decizie al Ministerului Afacerilor Interne, care au fost prezentate Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU). 

Zborurile spre și dinspre Spania, suspendate

Toate zborurile spre şi dinspre Spania vor fi suspendate timp de 14 zile, începând cu data de 18 martie, ora 18,00, a mai anunțat Marcel Vela, într-o declaraţie la sediul MAI.

„Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18,00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre şi dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată”, a spus ministrul de Interne. 

Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare şi care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgenţă.

Nu se închid orașele

România nu se află în prezent în situaţia de a fi închise oraşe sau de a fi raţionalizate alimentele, în contextului epidemiei cu noul coronavirus, a mai spus ministrul de Interne.

„Nu suntem în situaţia în care să închidem oraşe, nu suntem în situaţia să raţionalizăm alimente. Transmit tuturor românilor să nu cadă pradă informaţiilor false, să fie puternici şi lucizi”, a declarat Marcel Vela

Acesta este de părere că măsurile luate de autorităţi au ca scop distanţarea socială, pentru a nu se ajunge la o răspândire comunitară extinsă a virusului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate