vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiPoliţia Română se dotează pistoale Beretta de ultimă generaţie

Poliţia Română se dotează pistoale Beretta de ultimă generaţie

Poliţia Română se dotează pistoale Beretta de ultimă generaţie, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale”, a declarat a spus Marcel Vela.

În următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta.

„Avem numeroase cazuri în care poliţişti, fie de la Ordine Publică, fie de la Poliţia Rutieră, s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori şi pentru că nu au avut cu ce să se apere, poate de multe ori şi din neglijenţa sau indiferenţa celor care au condus acest minister şi ultrajul asupra poliţiştilor, necazurile, problemele, atacurile, rănirile sau chiar uciderile nu au fost o prioritate pentru a fi analizate, găsite cauzele şi a se elimina efectele. Această tehnică nouă este un prim pas, un început, toţi colegii dumneavoastră de la Ordine Publică, Poliţie Rutieră vor fi dotaţi cu armament de ultimă generaţie”, le-a spus Marcel Vela poliţiştilor.

Poliția Română va lucra cu Beretta

Potrivit ministrului, infractorii au maşini de ultimă generaţie, armament de ultimă generaţie şi poliţiştii noştri aveau pistoale Makarov sau Carpaţi din 1974, ceea ce ducea la o confruntare inegală între forţele poliţieneşti şi zona criminogenă.

„Suntem în faza în care am achiziţionat şi camere de luat vederi şi bastoane cu şocuri electrice şi veste antiglonţ, antiînjunghiere, căşti de protecţie, tot ceea ce ţine de o dotare normală pentru un poliţist care se angajează într-o luptă în care poate chiar să-şi rişte viaţa”, a afirmat Marcel Vela.

El a precizat că preţul de achiziţie a unui pistol Beretta este de 1.940 de lei cu TVA.

„Asta înseamnă în jur de 400 de euro cu tot cu TVA, un pistol Beretta ultimă generaţie, cu toate accesoriile pe care le are, faţă de preţul de piaţă de 700 – 800 – 1.000 – 1.000 şi de euro. Am întâmpinat greutăţi în această achiziţie. Există băieţi deştepţi în comerţul cu arme în România care contestă orice achiziţie de arme, inclusiv această achiziţie a fost contestată de către cineva, pe ideea de a o tărăgana sau probabil unii erau învăţaţi să vândă câte 300 – 500 – 1.000 de pistoale pe an şi era un business la un preţ frumos de 1.000 şi ceva pistolul şi s-a găsit un ministru să ia 25.000 de pistoale la jumătate de preţ. Cred că am deranjat un pic această euforie a comercianţilor de arme, dar îmi asum orice risc, orice contestaţie, orice atac sau denigrare”, a susţinut Vela.

Ministrul a menţionat că mai sunt nevoi în privinţa dotărilor, nu doar la Poliţia Naţională, ci şi la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate