vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiPonta, pregătit de-o „cârdășie politică” cu PSD, dacă-i acceptă condițiile

Ponta, pregătit de-o „cârdășie politică” cu PSD, dacă-i acceptă condițiile

Președintele Pro România, Victor Ponta, este pregătit de-o „cârdășie politică” cu PSD, dacă-i acceptă condițiile pentru un nou Guvern. 

Acesta a declarat că a discutat cu foștii săi colegi din PSD în ultimele zile și că încearcă să îi convingă să renunțe la candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale și să îl susțină pe Mircea Diaconu.

„Am vorbit cu foarte mulți colegi de la PSD în ultima perioadă și le-am spus că după pererea mea dacă ei merg într-o direcție greșită cu candidatura doamnei Dăncilă. Nici nu intră în turul 2 și o să piardă și guvernul și asta e o greșeală. Și ideea de a avea un candidat unic, pe domnul Diaconu, am avea șanse să intrăm în turul 2. Singura soluție este cea pe care am mai discutat-o: să mergem cu un candidat comun și să vină cu un guvern restructurat cu un nou program de guvernare”, a afirmat Victor Ponta.

Liderul Pro România consideră că guvernul ar urma să fie demis doar în urma unei moțiuni de cenzură, însă, dacă în Parlament Viorica Dăncilă nu obține votul pentru restructurarea unui cabinet fără ALDE, rând pe rând vor pleca din Guvern miniștrii cărora le expiră interimatele și astfel activitatea executivului va fi blocată.

„Vom vedea dacă semnăm moțiunea de cenzură. Am discutat și cu cei de pe partea dreaptă. Singura soluție ca o moțiune de cenzură să treacă e să vină cu un program de guvernare, cu un guvern PNL-USR, cu un prim ministru desemnat, cum am făcut noi în 2012”, a mai declarat Ponta.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate