marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiPrimar mort, ales din nou primar în comuna Deveselu

Primar mort, ales din nou primar în comuna Deveselu

Ion Aliman a fost primar în comuna Deveselu. Acum e mort. dar a câștigat un nou mandat de edil în comuna mai sus numită. Acesta candida din partea PSD, iar numele său a rămas pe buletinul de vot, deși a decedat acum două săptămâni.

El a fost votat de majoritatea cetăţenilor din localitate prezenţi duminică la urne.

Aliman a fost votat de 1.020 de alegători, dintre cei 1.700 cetăţeni prezenţi la urne în localitate. Pe locul al doilea s-a clasat candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică, cu aproximativ 400 de voturi.

Primar mort, ales din nou primar în Deveselu

Potrivit preşedintelui PSD Olt, Marius Oprescu, din numărătoarea paralelă realizată de social-democraţi, a reieşit că la Deveselu candidaţii PSD pentru mandatele de consilier local au fost votaţi de peste 1.000 de alegători şi au obţinut majoritatea în Consiliul Local Deveselu, iar Ion Aliman, al cărui nume a rămas pe buletinele de vot deşi a decedat, a obţinut 1.020 de voturi.

Numele primarului decedat al comunei Deveselu, Ion Aliman, a rămas pe buletinele de vot deoarece aceste documente au fost tipărite înainte de decesul candidatului.

În afară de numele primarului mort Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu au mai fost două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

În cazul în care acest rezultat va fi consemnat şi de către rezultatele finale oficiale, scrutinul pentru alegerea primarului în Deveselu va fi reluat.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016 şi acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

În perioada în care Ion Aliman a fost primar al comunei Deveselu, în localitate a fost operaţionalizat la baza militară sistemul de apărare antirachetă, componentă a sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate