vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiFlorin Cîțu rămâne ministrul Finanțelor, deși moțiunea simplă împotriva lui a trecut

Florin Cîțu rămâne ministrul Finanțelor, deși moțiunea simplă împotriva lui a trecut

Florin Cîțu rămâne ministrul Finanțelor, deși moțiunea simplă împotriva lui a trecut în Senat cu 59 de voturi „pentru”, 56 „împotrivă” și 2 „abțineri”, a anunțat premierul Ludovic Orban. 

Premierul nu va lua nici o măsură împotriva lui Cîțu pentru că este mulţumit de ministrul Finanţelor, susţinând că moţiunea a fost o mişcare politicianistă ieftină.

„Voturile lor nu sunt altceva decât să îi ridice un soclu domnului ministru al Finanţelor. Iar în ceea ce mă priveşte pe mine, sunt foarte mulţumit de domnul ministru al Finanţelor şi sub nicio formă nu am de gând să iau vreo decizie legată de domnia sa. Ar fi culmea să accept ca ministrul Finanţelor din Guvernul PNL să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii trei ani de zile. Ultimul partid care poate să exprime o opinie pe tema finanţelor publice ale României este PSD, care şi-a bătut joc de finanţelor publice şi au făcut praf bugetul. Asta este o mişcare politicianistă ieftină. În mod normal, domnul Teodorovici, care este iniţiatorul acestei moţiuni, ar trebui să dea seamă în altă parte pentru dezastrul bugetar pe care ni l-au lăsat”, a mai afirmat Orban.

Totodată, premierul a mai afirmat că PSD nu a lăsat bani în buget pentru plata pensiilor.

„Să nu prevezi bani pentru plata integrată a pensiilor… Asta a făcut PSD. PSD, care s-a bătut cu cărămida în piept că ei au grijă de pensionari, care au minţit cu neruşinare că PNL taie pensiile, că preşedintele Iohannis taie pensiile, ei nu au prevăzut în buget banii necesari pentru plata integrală a pensiilor. Să nu prevezi bani, aşa cum a făcut PSD, pentru ajutorul de încălzire, să nu prevezi bani pentru decontarea concediilor medicale ale angajaţilor care au fost în concedii medicale sau pentru concedii maternale, să nu prevezi bani pentru plata lucrărilor pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală… Asta a făcut PSD şi acum îndrăznesc să depună moţiune împotriva ministrului Cîţu”, a mai spus Orban.

Acesta a acuzat PSD că ar fi premeditat o crimă împotriva economiei, prin cheltuielile nesăbuite pe care le-au provocat.

„Asta arată foarte clar că ştiau foarte bine că, prin cheltuielile nesăbuite pe care le-au provocat, ei vor crea un deficit bugetar enorm, care nu poate fi susţinut, ceea ce arată premeditare în această crimă împotriva economiei pe care au generat-o prin politica de creştere a cheltuielilor şi politica de minciună pe care au practicat-o referitor la venituri. V-am spus încă o dată. La rectificare s-a văzut clar că peste 18 miliarde de lei, care fuseseră prevăzuţi la venituri, nu au existat, au fost trecuţi din burtă, din pix”, a menţionat Ludovic Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate