joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPrimarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost luat la mișto de un...

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost luat la mișto de un polițist de la rutieră căruia îi semanalase o cursă ilegală de mașini în centrul Capitalei

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a semnalat telefonic Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, duminică seara, în prima zi de Paște, o cursă ilegală de mașini care avea loc pe B-dul Aviatorilor, cu motoare turate la maxim și ”viteze de peste 150 km”, iar ofițerul de serviciu care i-a preluat apelul l-a luat peste picior, susținând că primarul nu are radar, și i-a închis telefonul în nas.

”Absolut rușinos serviciul Brigăzii Rutiere din București! Chiar dacă sunt primar, dacă e vreo neregulă în orașul acesta si chiar dacă nu este în Sectorul 6, mi se pare normal să umblu cu papucii de cetățean și să semnalez când ceva nu este în regulă. Sun la telefonul de serviciu, nu direct la ministru” – a scris primarul Sectorului 6 pe pagina sa de Facebook

El a povestit cum, duminică seara, a ieșit cu familia la plimbare și văzând o cursă ilegală de mașini organizată pe B-dul Aviatorilor a sesizat imediat poliția rutieră, care dormea șmecherește pe sub caschete, ca întotdeauna când au loc curse ilegale de mașini în centrul Capitalei.

”În această seară am decis să ies la plimbare in Centrul orașului cu familia, apoi am luat-o pe jos, pe lângă Guvern și am ajuns pe Bd. Aviatorilor unde tocmai se desfășura o cursă de mașini (categoria Lamborghini) în toată regula. Motoare turate la maxim, viteze foarte mari de peste 150 km.

Moment în care, na, zic să sun la Brigada Rutieră București să le spun oamenilor să știe, am zis ca ajut.

Rezultatul a fost că ofițerului de serviciu, pe care l-am deranjat de Paște, a fost să mă ia la mișto. Că de unde stiu eu că mergea cu viteză, că ce, am radar…? Și mi-a închis telefonul în nas” – a mai spus Primarul.

El a anunțat că, marți, va face și o plângere administrativă pentru a se verifica modul în care polițiștii iși fac datoria și a cerut cetățenilor să-i semnaleze dacă întâlnesc și ei astfel de atitudini din partea polițiștilor locali de la Sectorul 6.

Luni, Poliția Capitalei a anunțat că a fost sesizată ”de către o persoană, cu privire la faptul că pe o arteră din sectorul 1 al Capitalei autoturismele circulă cu viteză” și că un echipaj  ”dotat cu aparatură radar” s-ar fi deplasat la locul semanalat, unde ar fi fost ”constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului ilegal de viteză”.

Comunicatul Poliției Capitalei, în care s-a precizat ce-au făcut polițiștii după cursa ilegală, este la fel ca și răspunsul ofițerului de serviciu semnalat de primarul Ciucu: dat ”la mișto”.

Nu interesează pe nimeni, cu excepția celor direct implicați și a celor ce fac statistici, că niște șoferi au fost amendați pentru că circulau cu 71 de km pe Aviatorilor, subiectul fiind cu totul altul: cursele ilegale de mașini, despre care comunicatul poliției nu spune absolut nimic.

Când nu dorm șmecherește pe sub caschete, polițiștii de la rutieră veghează ascunși pe după copaci, străzi laterale sau statui, să-și justifice utilitatea.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate