sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAdministrație publicăProgramul guvernamental pentru energie curată nu găsește instalatori acreditați

Programul guvernamental pentru energie curată nu găsește instalatori acreditați

Programul guvernamental pentru energie curată nu găsește instalatori acreditați care să știe să instaleze panouri fotovoltaice.

Din acest motiv sesiunea de înscriere pentru validarea instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică a fost prelungită până pe data de 5 aprilie 2019, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Înscrierea persoanelor fizice se va face la unul dintre instalatorii validaţi, lista acestora urmând să fie publicată pe site-ul instituţiei înaintea demarării programului pentru persoanele fizice. 

Ghidul de finanţare aferent acestui program a fost modificat şi completat prin Ordinul viceprim-ministrului şi ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, publicat în Monitorul Oficial nr. 197 din data de 12 martie 2019, în vederea simplificării accesării programului. 

Este pentru a treia oară în acest an când este prelungită sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Astfel, prima dată-limită era prevăzută pentru 1 martie 2019, ulterior existând prelungiri ale sesiunilor până pe 15 martie 2019 şi 29 martie 2019. 

Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. 

Pentru a beneficia de finanţare în cadrul programului, persoana fizică trebuie să respecte criteriile de eligibilitate a solicitantului, criteriile de eligibilitate a proiectului şi cerinţele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice. De asemenea, solicitanţii trebuie să prezinte documentele necesare pentru înscriere aşa cum se regăsesc în Ghidul de finanţare disponibil pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului. 

Scopul programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional. 

Recent, chiar ministrul Mediului anunța că acest program este unul de succes și încuraja primarii să instaleze astfel de panouri fotovoltaice și să cumpere pentru primării mașini electrice.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate