miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiGuvernul nu mai vrea programul Masă la școală făcut pe bani europeni

Guvernul nu mai vrea programul Masă la școală făcut pe bani europeni

Raluca Turcan critică dur decizia Guvernului de a renunţa la finanţarea programului Masă la şcoală din bani europeni. 

„Guvernul a renunţat, ieri, prin HG, la finanţarea programului Masă la şcoală din bani europeni. Sunt fonduri şi programe europene care trebuie folosite pentru ca fiecare copil să poată beneficia săptămânal de 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie. Sunt bani europeni, dar legi româneşti greu aplicabile! Anul trecut acest program a fost un eşec în majoritatea şcolilor, la fel cum s-a întâmplat şi cu programele Cornul şi Laptele sau Mierea în şcoală”, a declarat vicepreședintele PNL, pe pagina personală de Facebook. 

POtrivit ei, liberalii vor susţine ca toate programele de alimentaţie în şcoli să fie integrate în programele europene, astfel încât familiile să fie ajutate. 

„În acest moment, părinţii cheltuie în medie 1.000 de lei/an pentru a asigura copilului minimum de alimente pentru zilele în care merge la şcoală. Învăţământul trebuie să fie cu adevărat gratuit şi integrator. Niciun copil nu trebuie să fie lăsat în urmă!”, mai spune Raluca Turcan. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate