vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiProiectul bugetului de stat, în dezbatere publică săptămâna aceasta

Proiectul bugetului de stat, în dezbatere publică săptămâna aceasta

Proiectul bugetului de stat va fi probabil prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri şi va fi în dezbatere publică în cursul acestei săptămâni, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Abia ce e lansat proiectul de buget în dezbatere publică, va fi probabil în cursul acestei săptămâni. Probabil a avut loc prima şedinţă de Guvern în care s-a prezentat proiectul de buget şi nu ştiu de existenţa unor nemulţumiri, pe mine nu m-a sunat niciun ministru”, a afirmat Orban, la Parlament.

El a spus că, în general, au fost decizii grele legate de buget.

„În general, am luat deciziile legate de buget, care sunt decizii grele. Suntem într-un an în care, să fim cinstiţi, nu ne putem comporta ca şi cum nu am avut nimic. Am avut o criză economică generată de pandemie, am avut o reducere la veniturilor la bugetul statului şi la bugetul asigurărilor de stat. Şi bugetul trebuie construit, de asemenea, ţinând cont de rigorile care sunt impuse de tratatul UE şi de faptul că există declanşată procedura de deficit excesiv şi ca atare noi trebuie să respectăm toate ţintele de deficit care au fost negociate cu partenerii noştri din UE”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Proiectul bugetului de stat se lasă așteptat

Potrivit lui, obiectivul prin acest buget este relansarea economică, care să se bazeze pe o creştere a investiţiilor, a absorbţiei fondurilor europene, pe o adoptare cât mai rapidă a Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă.

„Orice ministru trebuie să înţeleagă că suntem în situaţia în care suntem, că trebuie să facă reforme, să restrângă cheltuielile necesare şi să utilizeze în mod eficient resursele pe care le au la dispoziţie şi, de asemenea, să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor europene pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare”, a adăugat Orban.

Bugetul României ar fi trebuit să fie prezentat astăzi, așa după cum anunțase anterior chiar premierul Florin Cițu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate