vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD a depus moţiunea de cenzură doar pentru a pune mâna pe...

PSD a depus moţiunea de cenzură doar pentru a pune mâna pe putere

PSD a depus moţiunea de cenzură doar pentru a pune mâna pe putere ca să controleze procesul electoral, iar a lăsa ţara fără guvern în momentul de faţă este un act de iresponsabilitate politică, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Prin această moţiune de cenzură este clar că PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral. Nu-i interesează vreun plan de guvernare. Dacă au ceva spus, să se prezinte în alegeri, să-şi prezinte un program de guvernare, să câştige încrederea românilor, dacă sunt în stare. Depunând moţiunea asta de cenzură, arată foarte clar că pe ei nu-i interesează ca România să revină economic, nu-i interesează să existe un guvern care să pregătească absorbţia fondurilor europene, care să finalizeze absorbţia fondurilor europene pe exerciţiul actual, să adopte Planul de Rezilienţă şi Recuperare ca să putem accesa fondurile din facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare, să pregătim acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru bugetul 2021-2027 şi aşa mai departe”, a afirmat Ludovic Orban, la Digi 24.

PSD a depus moţiunea de cenzură pentru că vrea puterea

Premierul a mai afirmat că sunt extrem de multe provocări cărora trebuie să le facă faţă Guvernul, iar a lăsa ţara fără guvern în momentul de faţă este un act de iresponsabilitate politică.

Pe de altă parte, în aşteptarea deciziei Curţii Constituţionale privind legalitatea moţiunii, PNL nu stă cu mâinile în sân, ci a declanşat negocieri cu toţi parlamentarii, cu argumentul că oricum alegerile vor decide peste trei luni cine va conduce România.

Orban se laudă că a oprit epidemia de coronavirus

Potrivit lui Orban, datele statistice arată că a fost oprită creşterea numărului cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Noi avem deja o săptămână în care numărul de infectări pe săptămâna care a trecut este cu aproximativ 500 infectări mai mic decât în săptămâna anterioară. În săptămâna anterioară, faţă de acum două săptămâni, creşterea a fost doar de 150 de cazuri pe toată săptămâna. Adică, putem spune că am oprit creşterea, ceea ce este extrem de important, pentru că exista, ştiţi, tendinţa de creştere”, a spus premierul.

Această oprire şi chiar descreştere a numărului de infectări a fost posibilă prin respectarea măsurilor care se impun.

„Dacă nu sunt aplicate măsurile, toate categoriile de măsuri… Respectarea măsurilor în toate spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă… Pe lângă asta, toate măsurile dispuse, de izolare imediată a persoanelor care sunt diagnosticate pozitiv, de evaluare a stării de sănătate de către un cadru medical, de izolare la domiciliu a persoanelor de contact rezultate în urma anchetelor epidemiologice – tot setul ăsta de măsuri ne-a condus la o situaţie în care am reuşit să oprim creşterea numărului de cazuri zilnice. Ceea ce nu e puţin lucru. Şi e o uşoară tendinţă descrescătoare, care nu poate fi menţinută şi nu poate să continue decât dacă oamenii continuă să respecte aceste reguli”, a mai spus Orban.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate