sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD amenință cu moțiune de cenzură dacă se schimbă legile electorale

PSD amenință cu moțiune de cenzură dacă se schimbă legile electorale

PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului dacă vor fi schimbate legile electorale, a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, citat de RFI. Cu toate acestea, nu va face acest demers după asumarea răspunderii Executivului pe modificarea legilor justiţiei, OUG 51 privind transportul şcolar şi legea plafoanelor bugetare.

PSD nu vrea să depună moțiunea de cenzură doar dacă Guvernul își asumă răspunderea pe modificarea legilor justiţiei, OUG 51 privind transportul şcolar şi legea plafoanelor bugetare este suficientă pentru ca PSD să depună o moţiune de cenzură.

„În fiecare an, când vine vacanţa parlamentară din luna ianuarie, se depune aşa ceva. Mai mult, legea cu plafoanele este o lege premergătoare bugetului de stat. Am dori să vedem nişte legi de asumare concrete şi care să nu fie în traseul parlamentar. Prima decizie a noastră este că, dacă vor fi schimbate legile electorale, categoric, PSD şi nu numai PSD vom depune o moţiune de cenzură, pentru că nu este corect să schimbi regulile în timpul jocului”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD este de părere că Executivul Orban trebuie să-şi asume guvernarea și să vină cu măsuri şi cu explicaţii concrete.

„Fără să fiu interpretat nici ironic, nici prea critic, până acum guvernarea Orban nu există. Singura decizie a guvernării a fost să ne împrumutăm cu zece miliarde şi la costuri destul de substanţiale. Este un impact foarte mare ca într-o singură lună să te împrumuţi 10 miliarde. Semnalele, mai ales economice, prin Ministerul de Finanţe, sunt foarte-foarte slabe şi incoerente. Dânşii trebuie să-şi asume guvernarea. În acest moment există un guvern, chiar şi minoritar, care trebuie să guverneze. Cred că cu vechea moştenire este depăşit momentul. După o lună de zile este cazul să vii cu măsuri concrete şi explicaţii concrete”, a spus Marcel Ciolacu. 

Dacă s-ar schimba legile electorale, PSD ar pierde marele avantaj la alegerile locale pentru că mulți primari ai lor au fost aleși din primul tur având acum 3 ani cele mai mari procente, în majoritatea localităților. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate