duminică, februarie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiPSD amenință iar cu o moțiune de cenzură. Bătălie deschisă cu PNL

PSD amenință iar cu o moțiune de cenzură. Bătălie deschisă cu PNL

PSD nu se teme de o bătălie deschisă cu PNL şi vor depune moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, a declarat secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, care spune că alegerile parlamentare anticipate nu vor putea fi declanşate prea uşor.

„În ziua în care va ajunge documentul cu asumarea răspunderii pe primari în două tururi, în maximum trei zile PSD depune moţiune de cenzură. Nu ne tremură genunchii, nu ne lăsăm ameţiţi, nu ne temem de ameninţările PNL, nu ne ferim de alegeri anticipate. În schimb, spunem că până la alegeri anticipate mai este”, a afirmat Daniel Suciu.

Potrivit lui, liberalii îşi doresc alegeri anticipate doar pentru a nu trebui să mărească pensiile, salariile cadrelor didactice şi alocaţiile copiilor.

„Singurul obiectiv al PNL şi al acestei guvernări este să fugă de propriile cuvinte şi de propriile promisiuni. Ba ne-au spus că sunt de acord cu alocaţiile, dar mai la vară, şi vara se va transforma în toamnă, de fapt, de la 1 septembrie; ba ne-au spus că sunt de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar nu au pus bani în buget pentru acest lucru, e o gaură de vreo minus trei miliarde; ne-au spus că vor respecta toate prevederile legii pensiilor, în vigoare, dar nu au mărit pensiile celor un milion de români care au pensia minimă şi piatra de hotar este data de 1 septembrie, care înseamnă ziua în care pensiile trebuie să se mărească cu 40%”, a spus oficialul PSD.

Acesta afirmă că singurul lor obiectiv al liberalilor este să fugă de toate acestea, să vină cu alegeri anticipate ca să nu se ţină de cuvânt.

„Restul sunt poveşti de adormit copiii, pe care noi nu le credem, şi nu ne temem să ne asumăm o bătălie deschisă cu PNL”, a mai spus Suciu.

Social-democrații spun că dacă va trece moțiunea de cenzură, PSD de a nu propune un premier din rândurile salepe motiv că există suficiente alte variante pentru a putea asigura guvernarea până la organizarea la termen a alegerilor parlamentare.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate