duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiMarcel Ciolacu nu crede în alegeri anticipate, dar vrea moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu nu crede în alegeri anticipate, dar vrea moțiune de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu nu crede în alegeri anticipate dar vrea să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. 

„Vreau să felicit decizia preşedintelui României de a promulga legea PSD de dublare a alocaţiilor pentru copii. Am constatat şi eu ieri intenţia preşedintelui României de a scăpa de acest Guvern. Cu adevărat nu putea să spună că Guvernul PNL nu are performanţă şi că compromite asumarea de către preşedinte a acestui guvern. A spus-o mai elegant preşedintele României, că şi-ar dori anticipate, dar efectul este acelaşi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu nu crede în alegeri anticipate

Acesta a criticat intenţia preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban de declanşare a alegerilor anticipate pentru că ar declanșa o criză politică în România, dar nu este de acord cu același lucru când vine vorba de moțiunea de cenzură cu care PSD tot amenință.

„Nu cred că vor fi alegeri anticipate din mai multe motive: în primul rând nu există o criză politică în România. În România avem un guvern, minoritar, nu este prima oară, avem un preşedinte nou ales, avem un parlament funcţional, nu văd unde este criza şi, dacă ţin cont şi de contextul internaţional, deja încep să nu înţeleg cine îşi asumă declanşarea unei crize politice în România. De ce să forţăm nişte alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm mai bine în sondaje? Este un abuz democratic. O demisie a domnului Orban ar însemna o greşeală politică faţă de români şi aruncarea României într-o criză politică superficială. Cine o va face trebuie să îşi asume, cum şi PSD şi-a asumat greşeala când şi-a demis propriul guvern”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Cu toate acestea, Ciolacu speră ca formaţiunile politice care au susţinut în Parlament învestirea Guvernului Orban să realizeze că au greşit şi să vină alături de PSD la votarea moţiunii de cenzură pe care social-democraţii o vor depune în următoarea sesiune legislativă.

„Avem acest drept de a depune moţiune de cenzură, sper să găsim tema şi mai ales sper ca formaţiunile politice care au dat votul pentru învestirea acestui Guvern să realizeze greşeala pe care au făcut-o şi să vină alături de noi la moţiunea din viitoarea sesiune parlamentară, cea de la 1 februarie, până la 1 iulie. Dacă moţiunea trece, paşii constituţionali sunt consultările cu preşedintele şi posibilitatea creării unei noi majorităţi, lucru pe care noi nu îl excludem. Preşedintele României trebuie să ia act în cazul creării unei alte majorităţi şi să desemneze un prim ministru din cadrul acestei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate