sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD îl scoate la înaintare pe Teodorovici pentru a prezenta doleanțele partidului

PSD îl scoate la înaintare pe Teodorovici pentru a prezenta doleanțele partidului

PSD îl scoate la înaintare pe Teodorovici pentru a prezenta doleanțele partidului care vrea un pact politic, atacarea bugetului la CCR și eliminarea pensiilor speciale.

„Eu înţeleg dorinţa Guvernului Orban de a nu se adăuga amendamente la această lege, dar este o abordare incorectă. Se creează un precedent periculos. Constituţia spune că bugetul se depune la Parlament pentru aprobare. Aprobarea presupune dezbatere. Este corect ca toate comisiile de specialitate să discute, să aducă amendamente. Ăsta este rolul nostru de parlamentari. Să mă pot uita într-un buget şi să-mi dau seama dacă sunt prevăzute anumite sume. Discuţiile se fac în CSAT. Trebuie să fie o discuţie cu CES. Nu mai spun de dezbaterea publică pe care colegii liberali o tot subliniau anii trecuţi. Prima cale de atac este aceasta la Curtea Constituţională şi apoi vom analiza”, a declarat Eugen Teodorovici.

De asemenea, PSD a lansat către toate partidele politice o invitaţie pentru agrearea unui pact politic pentru reforme structurale în toate domeniile de activitate, astfel încât, odată ce vor fi aplicate acele măsuri, nimeni din opoziţie să nu aibă niciun fel de reproş.

Teodorovici despre doleanțele partidului

„Lansăm o invitaţie către toate partidele politice pentru a-şi desemna reprezentanţi la construcţia unui pact politic pentru reforme structurale. Este acest aspect menţionat şi în raportul agenţiei Standard & Poor’s, că acestea lipsesc din România. Deci cu reforme structurale, pe toate domeniile de activitate, astfel încât, odată agreat din punct de vedere politic, Guvernele să poată avea siguranţa că, odată aplicate acele măsuri, nimeni din opoziţie nu va avea niciun fel de reproş”, a mai spus fostul ministru care a îngropat Finanțele țării.

Social democrații mai susțin și eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare, fie taxarea lor. 

„Poziţia fermă a PSD este fie de a elimina pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militare, fie de a le taxa prin acel proiect pe care l-am depus. Fie eliminare la pensii speciale, fie aprobarea proiectului pe care l-am depus. Este timp, până la finalul lunii decembrie, să se discute şi să fie un vot final, pe formă finală, pe una dintre cele două variante: fie se elimină pensiile speciale cu excepţia celor militare, fie se taxează conform acelui proiect depus în Parlament. Asta ajută şi actualul Guvern. De aici vor fi economisite sume importante pe care le poate folosi Guvernul pentru alte zone”, a mai spus  Teodorovici.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate