marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiPNL cere anularea procesului de revocare a procurorului general

PNL cere anularea procesului de revocare a procurorului general

PNL îi cere ministrului Justiţiei anularea procesului de revocare a procurorului general, a afirmat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.  

„Dragnea, Dăncilă şi Tudorel Toader au ridicat minciuna la nivelul de politică de stat. Propunerea de revocare a procurorului general nu este altceva decât un demers politic de represiune, nu doar împotriva Procurorului General, care este şeful Ministerului Public, dar şi împotriva întregului sistem judiciar. Este o revocare politică declanşată împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia, care s-a pronunţat pe legile justiţiei, inclusiv pe procedura de revocare, la solicitarea PNL”, scrie Raluca Turcan într-o postare pe Facebook. 

Cererea lui Tudorel Toader de revocare a lui Augustin Lazăr este politică pentru că între motivele revocării sunt invocate aspecte legate de libertatea de exprimare, „se bazează pe o manipulare odioasă – Tudorel Toader a făcut referire la ‘o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr’, în condiţiile în care ulterior am constatat că era vorba de un alt procuror Lazăr”.

Potrivit liberalei, cererea de revocare nu se bazează pe altceva decât pe o înşiruire de alegaţii, pseudo-argumente, care nu sunt legate între ele printr-un fir logic.

„Sunt puse otova justificări lipsite de o ancoră în condiţiile prevăzute de lege pentru care să se poată forţa revocarea. A nu da curs solicitării de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1.700 de magistraţi şi s-au exprimat solidar un număr semnificativ de instanţe şi parchete, înseamnă a merge deliberat spre o comandă politică, sfidând întreg sistemul judiciar. Urmează raportul privind MCV. Există riscul adoptării unei rezoluţii în Parlamentul European împotriva României. Se discută la nivel european de condiţionarea alocării de fonduri europene în funcţie de respectarea principiilor statului de drept. Dacă Guvernul nu abandonează acest demers şi nu dă astfel un semn minimal de colaborare cu instituţiile europene, înseamnă că PSD-ALDE nu îşi doreşte altceva decât sancţionarea României şi, implicit, sabotarea şi distrugerea a tot ceea ce s-a obţinut bun de la Uniunea Europeană. Tripleta Dragnea – Dăncilă – Toader poartă responsabilitatea scăderii încrederii în România înaintea preluării preşedinţiei UE”, a încheiat deputatul PNL. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate