joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiȘcoala online în România, făcută de aproape un milion de copii

Școala online în România, făcută de aproape un milion de copii

În România, școala online este făcută de aproape un milion de copii, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

În acest an școlar, în România, învață circa 3,5 milioane de elevi și studenți, ceea ce înseamnă că aproape 30% dintre aceștia fac orele din fața calculatorului.

Potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, luni, la ora 10,30, un număr de 8.797 de şcoli erau în scenariul verde, 5.029 în cel galben, iar 3.830 în cel roşu.

Școala online în România: București rămâne „pe net”

Pe de altă parte, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ca pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, cursurile să se desfăşoare în continuare online, cele faţă în faţă fiind suspendate.

Rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în Bucureşti, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice închise şi deschise.

„În unanimitate s-a decis menţinerea măsurilor care se află încă în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Este vorba despre hotărârea luată de CMBSU pe data de 19 octombrie, cu aplicare din 20 octombrie pentru 14 zile.

Potrivit noului prefect, s-a considerat necesar şi oportun să fie introduse măsuri restrictive noi iar cele în vigoare vor continua până pe 16 noiembrie, la ora 12 noaptea.

Măsurile restrictive

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi.

Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau de concerte rămân închise.

Sălile de jocuri de noroc vor fi, de asemenea, închise.

Prefectura Capitalei menţiona pe 19 octombrie că activitatea desfăşurată în creşe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale. Desfăşurarea activităţilor în învăţământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universităţi, acestea având autonomie universitară, conform reglementărilor în vigoare.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate