vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiO nouă rectificare bugetară va avea loc săptămâna viitoare

O nouă rectificare bugetară va avea loc săptămâna viitoare

O nouă rectificare bugetară este pregătită de Ministerul Finanţelor și ar putea fi gata în a doua săptămână a lunii noiembrie, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Urmează discuţiile despre rectificarea bugetară şi cred că voi prezenta lucrurile în câteva zile. Avem execuţia pentru luna octombrie. Pentru fiecare ordonator de credite în parte am primit nevoile de finanţare şi vom pregăti rectificarea bugetară care cred că va fi gata în a doua săptămână a lunii noiembrie. Obiectivele sunt, bineînţeles, menţinerea deficitului anunţat în luna august, cu tendinţa de consolidare pentru anul viitor”, a declarat Citu.

Potrivit lui, veniturile la buget dau încredere că se va putea face  acest lucru în această perioadă.

„Priorităţile au fost în acest an şi rămân şi în perioada următoare: sănătate, investiţii, asigurarea independenţei financiare a României. Acestea au fost priorităţile, de aici pornim şi rectificarea bugetară şi de aici pornesc toate scenariile pentru 2021 şi până în 2024. Investiţiile au continuat să crească şi în luna octombrie. Ne menţinem acea situaţie în care avem investiţiile cele mai mari din ultimii 10 ani de zile, investiţii mai mari decât au fost în tot anul 2016-2017 şi cred că, în curând, o să avem şi mai mari decât în 2018 tot anul”, a menţionat ministrul Finanțelor.

O nouă rectificare bugetară, în curând

Oficialul afirmă că revenirea economiei din trimestrul al treilea, o revenire în V, este scenariul de bază pentru toată lumea şi pentru agenţiile de rating.

„Revenirea economiei este certă din trimestrul al treilea. Acel scenariu cu care am mers la început şi v-am spus să aveţi încredere cu revenirea economiei din trimestrul al treilea, o revenire în V este scenariul de bază pentru toată lumea şi pentru agenţiile de rating. Am spus de la început că suntem un guvern responsabil, că nu suntem un guvern populist şi asta arată acest rating reconfirmat de cele două agenţii de rating”, a subliniat Florin Cîţu.

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul suveran al României la „BBB minus” cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria „investment-grade”, recomandat pentru investiţii, a anunţat Fitch.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate